« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
revolucija

Budućnost e-mailova - Mozilla Raindrop

Hoće li najnoviji projekt Mozille u povijest poslati klasično slanje elektroničkih poruka?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mozilla)
Više o

internet

,

Mozilla

,

mozilla raindrop

,

raindrop

,

email

Projekt Raindrop će "inbox" ponovno učiniti osobnim i u prvi plan gurnuti uistinu važne e-mailove obitelji i prijatelja, najavljuju iz Mozille.

Novi servis za slanje i primanje elektroničkih poruka trenutno je u razvojnoj fazi, a trebao bi različite komunikacijske kanale, poput elektroničke pošte, Facebooka i Twittera, objediniti unutar jedinstvenog sučelja.

Naime, odgovorni u Mozilli zaključili su da se većina komunikacije putem interneta sve manje odnosi na puko slanje e-mailova, dok sve veći udio ima slanje poruka, slika i dokumenata servisima poput Facebooka, Twittera, Skypea, Flickr, Amazona, Ebaya i Google Docsa.

Kako je razvoj komunikacije na internetu doveo do toga da korisnici moraju pratiti nekoliko "inboxa" na više stranica, iz Mozille su odlučili ponuditi rješenje novim programom Raindrop.

Pomoću ugrađene logike za razlikovanje važnih od nevažnih poruka, Raindrop će ujedno sortirati mailove. Pritom neće biti samostalna aplikacija već će mu se pristupati putem internet preglednika.

Mozillim tim trenutno radi na razvoju prototipa, a program bi se u masovnu uprabu trebao pustiti 2010. godine.

27.10.2009. 10:01:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh