« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
BROJKE

Brzi internet glavni pokretač rasta tržišta

Na kraju lipnja 2018. zabilježeno je više od 1.110.000 širokopojasnih priključaka u nepokretnoj mreži što je oko 3 posto više u odnosu na lipanj 2017

Internet za sve na najvećim brzinama
Internet za sve na najvećim brzinama (Arhiva)
Više o

prihodi

,

širokopojasni internet

,

brzi internet

U drugom tromjesečju 2018. na tržištu elektroničkih komunikacija zabilježen je nastavak trendova iz prethodnih razdoblja. Tako se prihodi od telefonskih usluga kontinuirano smanjuju, dok prihodi ostvareni od usluga pristupa internetu rastu, pri čemu su prihodi od pristupa internetu putem pokretne mreže rasli za 10 posto na godišnjoj razini.

Od usluge pristupa internetu ostvareno je gotovo 40 posto ukupnog prihoda. Istodobno, raste i prihod od usluge prijenosa TV programa uz plaćanje naknade, i to za gotovo 4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Na kraju lipnja 2018. zabilježeno je više od 1.110.000 širokopojasnih priključaka u nepokretnoj mreži što je oko 3 posto više u odnosu na lipanj 2017. I dalje se bilježi porast broja usluga putem svjetlovodne infrastrukture, iako takav pristup internetu još uvijek ostvaruje manje od 10 posto korisnika.

Zabilježen je rast broja širokopojasnih priključaka putem pokretnih mreža za oko 3 posto na godišnjoj razini. Korisnici pokretnih mreža koriste sve veće količine internetskog prometa te je ukupni internet promet u mrežama pokretnih komunikacija udvostručen.

Sve je veći značaj paketa usluga koji objedinjuju više usluga, a nastavak sličnih trendova HAKOM očekuje i u idućem razdoblju.

Pokazatelji tržišta elektroničkih komunikacija mogu se pronaći na internetskim stranicama HAKOM-a na poveznici: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=60

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
11.09.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh