« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
NAUČITE

Brzi i učinkoviti popravci u kući

Nije uvijek potrebno zvati majstora kad se nešto dogodi u kući, pogotovo ako su u pitanju ove sitnice koje jednostavno možete riješiti i sami

Puno toga u kući možete napraviti sami
Puno toga u kući možete napraviti sami (Arhiva)
Više o

perilica rublja

,

slavina

,

wc školjka

,

sitni popravci

,

kućni popravci

Pokvareni sudoper, uništen parket, smrad iz odvoda... Sve su to uobičajeni problemi u kućanstvu koje možete riješiti i bez pomoći majstora

Fleke od vode na drvenim površinama - prekrijte fleku od vode suhom pamučnom krpom i prelazite preko nje sa srednje ugrijanim željezom nekoliko sekundi. Ono će učiniti da krpa upije vodu.

Labav laminat - kupite ljepilo na kojem piše "ljepilo za projekte" i postavite ga ispod laminata. Pritisnite laminat, a zatim stavite nešto teško na njega sve dok se ne osuši.

Neugodni mirisi iz odvoda - očistili ste odvod, no iz njega i dalje užasno smrdi. Ubacite kockicu-dvije leda u njega. Kad se led otopi dodajte pola čepa soda bikarbone, a zatim i malo octa. Nemojte se prepasti reakcije koju stvara ova kombinacija, jer kad se sve slegne zalijte odvod toplom vodom i problemi s mirisima trebali bi nestati.

Ogrebotine na drvenim površinama - mnogi dućani imaju bojice u smeđoj boji. Pronađite nijansu koja vam najviše odgovara i trljajte je u ogrebotine sve dok one ne nestanu.

Plijesan i ustajao miris iz perilice rublja - prevencija je najbolji način da do ovog problema uopće ne dođe, stoga maknite robu iz perilice prije nego se usmrdi. Ukoliko već imate problema s neugodnim mirisima iz perilice najbolje je jednom mjesečno očistiti gumu na vratima kombinacijom vode i bijelog octa.

Plijesan u fugama - plijesan je teško ukloniti iz fuga, ali ne i nemoguće. Sredstva za izbjeljivanje su najbolji izbor kod ovog problema.

Pod koji škripi - nasipajte bebi puder u zglobove poda gdje se međusobno dodiruju

Slab pritisak vode u WC školjci - nemojte odmah zvati vodoinstalatera. Potražite iza školjke ventil za vodu i odvrnite ga do kraja. Nakon ovog više ne bi trebali imati problema.

Slavina koja kapa - prvo zaustavite dotok vode u slavinu tako što ćete zavrnuti ventil ispod sudopera. Ako je to stara slavina, uklonite ručku odvrtanjem šarafa. Izvadite kromirani cilindar ispod, zatim skinite maticu koja drži osnovu u mjestu. Izvucite osnovu i zamjenite gumicu za slavinu. Potom sastavite slavinu.

 

27.11.2015. 13:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh