« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
IZBORI U RUSIJI

Brojne dojave o nezakonitostima bacaju sjenu na Putinov trijumf

Ruske su nevladine organizacije zaprimile više od 2500 dojava o nezakonitostima, a puni primjedbi bili su i promatrači OESS-a, među kojima je bio i naš Tonino Picula

Fotografija vijesti
Više o

Vladimir Putin

,

Tonino Picula

,

izbori u Rusiji

Zadnji neslužbeni i gotovo konačni rezultati predsjedničkih izbora u Rusiji pokazuju kako je Vladimir Putin osvojio 63,9 posto glasova, prenosi Hina.

Na osnovu prebrojanih glasova s 98,47 posto birališta Putin je osvojio 63,9 posto glasova, priopćilo je središnje izborno povjerenstvo.

Komunist Genadij Zjuganov osvojio je 17,18 posto glasova, liberal Mihail Prohorov 7,7 posto, populist Vladimir Žirinovski 6,24 posto a centrist Sergej Mironov 3,84 posto.

Na izbore je izašlo 64 posto birača.

Nažalost, ni ovi izbori nisu prošli bez brojnih sumnji u njihovu regularnost. Brojni strani i domaći promatrači, među kojima je i Tonino Picula, javljaju o cijelom nizu većih i manjih neregularnosti i kršenja izbornih zakona, a ruske su nevladine organizacije zaprimile više od 2500 dojava o nezakonitostima.

„Po demokratskim standardima OESS-a izbori u Rusiji mogli bi se usporediti s onima u Kazahstanu. U oba slučaja imamo autoritarni režim i jaku ličnost na vladajućoj poziciji, s tim da u Rusiji ipak postoji određeno izborno natjecanje i kritička konkurencija", rekao je Picula u javljanju iz Rusije.

05.03.2012. 09:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh