« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
CRNE BROJKE

Broj žrtava u Turskoj svakodnevno se povećava

Potraga za preživjelima se nastavlja a svima je nadu u pronalaženje živih pod ruševinama dao i jučerašnji slučaj pronalaska male Azre stare 14 dana

Fotografija vijesti
Više o

Turska

,

potresi

,

potres u Turskoj

Razoran potres koji je prošle nedjelje pogodio Tursku usmrtio je najmanje 459 osoba, a taj broj iz dana u dan raste, piše Hina.

Prijašnji podaci govorii su da su ozlijeđene 1352 osobe i da su se srušile 2262 zgrade, priopćila je Uprava za katastrofe i izvanredna stanja. Dužnosnici upozoravaju da će broj smrtno stradalih vjerojatno još rasti jer je veliki broj ljudi na popisu nestalih osoba.

Potraga za preživjelima se nastavlja a svima je nadu u pronalaženje živih pod ruševinama dao i jučerašnji slučaj pronalaska male Azre stare 14 dana.

Turski Crveni polumjesec trudi se da bi što brže zbrinuo preživjele koji su ostali bez krova nad glavom. Već su se čule pritužbe na nedostatak šatora, a Turska je i od Izraela zatražila montažne kućice.

Izraelsko ministarstvo obrane je preciziralo da će prvi zrakoplov Boeing 747 u srijedu poslijepodne prevesti dijelove nastambi u Tursku, a drugi zrakoplovi će biti poslani sljedećih dana. Ministarstvo obrane je preciziralo da je tursko traženje pomoći stiglo preko veleposlanstva Turske u Tel-Avivu.

Japansko veleposlanstvo u Ankari je objavilo da Tokio donira 400.000 dolara za humanitarne napore a da će hitno poslati i ostalu pomoću, uključujući i šatore.

26.10.2011. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh