« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PRIRODNA KATASTROFA

Broj žrtava potresa u Turskoj raste iz dana u dan

Broj žrtava potresa koji je pogodio okolicu turskog grada Vana je narastao na 27 nakon što su spasioci pronašli nova tijela u ruševinama hotela koji nisu odolili podrhtavanju tla

Fotografija vijesti
Više o

Turska

,

potres

,

žrtve

,

zemljotres

,

Van

Broj žrtava potresa koji je u srijedu pogodio turski grad Van je narastao na 27 nakon što su u noći na subotu pronađena nova tijela u ruševinama dvaju hotela tog grada, izvijestila je u subotu agencija Anadolija, javlja Hina.

Prethodni podaci govorili su o 22 poginule osobe. Među žrtvama su dvojica novinara novinske agencije Dogan, koji su došli u Van napraviti reportažu nakon prethodnog potresa magnitude 7,2 koji je usmrtio 600 ljudi 23. listopada, prenosi agencija.

Potres u srijedu magnitude 5,6 s epicentrom 17 km jugozapadno od grada Van, izazvao je rušenje 25 zgrada već oštećenih u prethodnom potresu. Nakon prvog potresa 23 zgrade su ispraženjene, ali ne i dva hotela u kojima su se nalazili uglavnom novinari i humanitarni djelatnici.

Jedan japanski državljanin, član humanitarne udruge, podlegao je ozljedama nakon što je izvučen iz ruševina jednog od tih hotela.

12.11.2011. 10:26:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh