« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ODUŠEVLJENI

Britanski zaljubljenici u tramvaje posjetili Osijek

Za razliku od ostalih starih tramvaja u europskim gradovima, onaj osječki još ima sve originalne dijelove i prava je atrakcija

Renovirani osječki tramvaj
Renovirani osječki tramvaj (Wikipedia)
Više o

catitas

,

tramvaj

Tridesetak engleskih turista, zaljubljenika u tramvaje, i novinara, među kojima i oni iz specijaliziranog časopisa o tramvajima, posjetili su danas Osijek, u kojem jedan od najstarijih tramvaja u ovom dijelu Europe još prometuje u turističke svrhe.

Britanski turisti, koji su u Osijek stigli u okviru turističke ture Zagreb, Sarajevo, Beograd, Osijek, posjetili su i direktora osječkoga gradskog prijevoza Igora Medića. Osječki tramvaj iz 1926., kazao je Medić, uistinu je prava atrakcija jer, za razliku od ostalih starih tramvaja u pojedinim europskim gradovima, ima sve originalne dijelove i električnu konstrukciju te je pravi brend Osijeka. Medić je kazao da su britanski turisti pokazali veliko znanje o osječkim tramvajima, znaju red vožnje, dužinu pruge i druge podatke.

Turisti su Osijek, očekivano, obišli tramvajem, provozali se i tramvajskim veteranom, a na središnjem Trgu Ante Starčevića svojim su kamerama i znatiželjom za gradski prijevoz bili prava atrakcija za Osječane.

U Osijeku je tramvaj počeo prometovati 1884. i bio je prvi u Hrvatskoj. Bio je to tramvaj na konjsku vuču, koji je 1926. zamijenjen električnim tramvajem. (hina/metro-portal)

21.10.2010. 16:52:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh