« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RASNA MRŽNJA

Britanski biskup osuđen zbog poricanja holokausta

Richard Williamson mora platiti 10.000 eura jer je rekao kako misli da plinske komore nisu postojale i da su nacisti ubili ''samo'' 200 do 300.000 Židova

(Wikipedia)
Više o

holokaust

,

Židovi

,

Richard Williamson

,

biskup holokaust

,

rasna mržnja

,

Karin Frahm

Britanski biskup osuđen je u petak u njemačkom gradu Regensburgu na novčanu kaznu zbog poricanja holokausta.

Sedamdesetgodišnji Richard Williamson, koji se nije pojavio na suđenju u Regensburgu, osuđen je na kaznu od 10.000 eura jer je "poticao rasnu mržnju", pošto je u televizijskom intervjuu koji je dao za posjeta Njemačkoj 2008. rekao kako misli da plinske komore nisu postojale te da su nacisti ubili "samo 200 do 300.000 Židova".

Williamson je prvo bio osuđen na novčanu kaznu od 12.000 eura, ali se žalio i poručio preko odvjetnika da su njegove izjave trebale biti prenesene samo u Švedskoj.

Sutkinja Karin Frahm ocijenila je da je Williamson kriv jer je intervju dao u Njemačkoj te da je "mogao predvidjeti da će njegove riječi izazvati sablazan" te da će ih tisak prenijeti.

Intervju je emitiran u vrijeme kad je Vatikan ukinuo izopćenje Williamsona i još trojice biskupa. Njemačka kancelarka Angela Merkel tada je zatražila od Pape da osudi biskupove izjave.

Papa Benedikt XVI. izrazio je duboko i nedvojbeno suosjećanje sa Židovima i osudio poricanje holokausta. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 19:42:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh