« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
OPA

Britanija se sprema za oluju desetljeća

Vjetrovi uraganske snage prekinut će cestovni, željeznički i zračni promet u ponedjeljak kada jedna od najsnažnjih oluja posljednjih desetljeća zahvati južnu polovicu Britanije

Hoće li Sv. Juda stvarno biti tako snažna oluja?
Hoće li Sv. Juda stvarno biti tako snažna oluja? (Screenshot YouTube)
Više o

Velika Britanija

,

Oluja

,

Sv. Juda

Britanski su mediji oluju nazvali Sveti Juda, po svecu zaštitniku kojemu se vjernici obraćaju u izgubljenim slučajevima i teškim situacijama a kojega se tradicionalno slavi 28. listopada, i usporedili je s onom iz 1987. godine u kojoj je poginulo 18 osoba i oboreno oko 15 milijuna stabala.

Očekuje se da će oluja u ponedjeljak ujutro Britaniji donijeti vjetrove brzine od 130 kilometara na sat i obilne kiše. Najsnažniji vjetrovi mogli bi utjecati na prometne pravce sjeverno od Londona i u središnjem dijelu zemlje, rekla je britanska meteorološka služba.

Britanske željeznice su priopćile da su za neke pravce već određeni izmijenjeni redovi vožnje dok je agencija za autoceste upozorila da bi cestovni mostovi mogli biti zatvoreni. Londonska zračna luka Heathrow je priopćila da očekuje kašnjenja i otkazivanja letova.

Zbog približavanja oluje u 12 francuskih regija objavljen je narančasti stupanj pripravnosti za nepogode. Meteorološke službe su javile da bi nevrijeme moglo zahvatiti cijeli sjever Francuske a moguće i središnji dio zemlje.

28.10.2013. 08:08:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh