« Biznis
objavljeno prije 3 godine
ANALIZA

Britanci se okreću jesenskom odmoru

Britanci sve više odustaju od ljetnog odmora i rezerviraju jesenske termine zbog neizvjesnosti koja obavija međunarodna putovanja, objavili su turoperatori

Prije će biti jesen...
Prije će biti jesen... (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

odmor

,

Britanci

Britanci sve više odustaju od ljetnog odmora i rezerviraju jesenske termine zbog neizvjesnosti koja obavija međunarodna putovanja, objavili su turoperatori.

Thomas Cook priopćio je da su mu jesenske rezervacije 50 posto više od uobičajenih razina, a luksuzni turoperator Kuoni navodi da kupci "čekaju polovinu listopada", navodi BBC.

Među najpopularnijim su odredištima Grčka i Karibi, izvijestili su operatori.

Neki pak strahuju da će cijene porasti zbog manjeg broja zemalja otvorenih za turiste.

Britanska vlada planira omogućiti međunarodna putovanja od 17. svibnja, uz mapu koja će zemlje razvrstati uz oznaku crvene, žute i zelene boje, ovisno o stopi zaraze, procijepljenosti stanovništva i prevalenciji zabrinjavajućih varijanti virusa.

Britanci će tek oko tog datuma doznati u koje će zemlje moći putovati, napominje BBC.

"Ljudi koji žele putovati nervozni su jer ništa nije sigurno. Trebamo potvrdu tih vladinih 'semafora' kako bi se uspostavilo povjerenje", priopćila je Udruga neovisnih turoperatora.  

Neizvjesnost je potaknula skok rezervacija za jesenski odmor pa odmori u rujnu i listopadu čine čak 30 posto ukupnih godišnjih rezervacija Thomasa Cooka. To je 50 posto više no što grupa inače bilježi u tim mjesecima.

27.04.2021. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.04.2021. 17:17
    sexy zgodne zenske na slici mozdasezona počne u 9 mjesecu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh