« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
DRUGI PUT

'Brave New World' u prostorima HUB-a 385

Ovogodišnje izdanje Festivala Kreativnih tehnologija ponovno će okupiti mnoštvo inovatora i entuzijasta svih generacija koji će moći besplatno sudjelovati u brojnim radionicama za djecu i odrasle

Brave New World - dođite
Brave New World - dođite (HUB 385)
Više o

Brave New World

,

HUB 385

Drugi po redu Brave New World održat će se 6. i 7. svibnja 2017. u Zagrebu u organizaciji HUB-a 385, a cijeli će događaj otvoriti Michela Magaš, dobitnica nagrade Europske unije za inovatoricu 2017. godine i osnivačica Stromatolitea, britanskog labaratorija za inovacije. Uzbudljivom tehnološkom vikendu prethodit će serija stručnih susreta koji kreću već od 2. svibnja.

Ovogodišnje izdanje Festivala Kreativnih tehnologija ponovno će okupiti mnoštvo inovatora i entuzijasta svih generacija koji će moći besplatno sudjelovati u brojnim radionicama za djecu i odrasle i predavanjima domaćih i svjetskih stručnjaka. Cijeli će događaj otvoriti Michela Magaš, dobitnica nagrade Europske unije za inovatoricu 2017. godine i osnivačica Stromatolitea, britanskog labaratorija za inovacije.

Program festivala sastoji se od Hack, Make & Play konferencije na kojoj međunarodni stručnjaci prenose svoja znanja i iskustva, niza radionica za djecu i odrasle, sajma inovacija, utrke dronova, raznih futurističkih meetupa, izložbe električnih automobila te mnoštva zabavnog i inspirativnog sadržaja.

Zajedno sa Drone Racing Team Croatia organizirana je i prva Zagreb Open utrka dronova na kojoj će sudjelovati dvadesetak najboljih pilota iz regije. Tijekom utrke gledatelji će moći pratiti cijeli događaj kroz "oči" pilota tj. vide feed će se prenostiti i na internetu.

S ciljem upoznavanja djece s različitim područjima STEM (science, technology, engineering i mathematics) organizirano je i niz radionica koje kombiniraju učenje, istraživanje i igru kako bi najmlađi ušli u čudesan svijet robotike, mehanike i programiranja i to na zabavan i motivirajući način.

Sudjelovanje na Brave New Worldu je potpuno besplatno za sve.

01.05.2017. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh