« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Mesić opet brije

Johnny, evo ti hrvatska putovnica

Alfa i omega nekad najpopularnijeg jugoslavenskog benda Azre naživcira se čim čuje za Hrvatsku

(Wikipedia)
Više o

Stjepan Mesić

,

Azra

,

Johnny Štulić

,

Branimir Štulić

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pozvao je legendarnog frontmena Azre Branimira Johnnyja Štulića da podnese zahtjev za državljanstvom naše zemlje. 

Mesić je u razgovoru za hrvatski radio Split rekao da on „ima pravo na to", piše Slobodna Dalmacija.

"Znam nešto njegovoj glazbi, doduše, više znaju moje kćerke, ali nisam znao da nema nikakvu, pa ni hrvatsku putovnicu", čudio se hrvatski predsjednik.

Podsjetimo, najaktualnija zbivanja oko prvog čovjeka nekadašnjeg mega-popularnog benda Azre vezana su i za ponudu Ministarstva unutarnjih poslova Srbije koje bi htjelo pomoći Branimiru Štuliću oko dobivanja srbijanske putovnice.

„Istina je da nemam putovnicu. Imao sam putovnicu Jugoslavije, zemlje u kojoj sam rođen, ali mi ni ona na kraju nije više vrijedila. Ja nemam iskustvo da sam odaberem. To je kao kad se ženiš. Kad se ženiš, to više nije samo ljubav. To su i strasti i interes", rekao je Johnny nedavno za srpski NIN.

Prema nekim hipotezama, Johnny B. Štulić mogao bi dobiti putovnicu od svih šest bivših jugoslavenskih republika, koje su sada neovisne te međunarodno priznate.

Ipak, u jednom od nedavnih intervjua, Štulić je rekao da više nikada ne bi svirao u Hrvatskoj jer je ona sada "okupirana zemlja" dodavši kako sve ono što je u životu napravio nema veze s Hrvatskom te da ga živcira što ga Hrvati smatraju svojim državljaninom.

No, Mesić je bez obzira na Štulićev stav izjavio: „On na to ima pravo, samo neka podnese zahtjev. Također ima pravo i nastupati kod nas, zašto ne."

 

03.11.2009. 22:40:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Rogue
    03.11.2009. 23:23
    Johnny, molim te k'o boga, ostani u Nigdjezemskoj i ne vraćaj se ... baš nam je lijepo bez tvojeg zavijanja i cviljenja i neka nam tako i ostane
  2. avatar
    prištavac
    03.11.2009. 23:49
    Potpisujem do zadnje točkice. Nek si traži državljanstvo u Srbiji, tam su mu knjige izašle, valjda je skupio kojeg obožavatelja.
  3. avatar
    04.11.2009. 00:08
    Ne razumijem, pa šta ste svi zajahali na Štulića? Čovjek ode iz usrane prćije po kojoj svi na forumima volite pljuvat (ali i živjet u njoj), a kada kaže ono što svi misle onda je nekakav izdajnik, jugoslaven i šta ti ja znam. Pa i ja sam rođen u ex državi, kao i svi vi koji dobro znate da je bilo bolje nego sada, ali se pravite fini.
    Baš vam pravo kaže svima, nije on ničiji nego svoj i definitivno treba vas, Hrvatsku i Srbiju manje nego što svi vi trebate i želite njega. Ali ste papci priznat da vam se u glavi svako toliko zavrti Balkane, Balkane...
    Živio Johnny, budi nam silan ma gdje bio! A vi svi 'kritičari' slobodno odite u birtije za šljakere što loču k'o pesi, to vam svima jedino i preostaje :-P
  4. avatar
    G_Gledic (autor)
    04.11.2009. 00:53
    Mislim da je promašena bit. Štulić i njegovo vrijeme su prošli. Jedino ga mediji i kvazi-nostalgičari bude iz mrtvih, iako je čovjek jasno i glasno rekao "fuck all y'all". Nije čovjek kriv što su drugi opsjednuti njime. I što nam je estrada šaka jada pa se kopa po prošlim vremenima i nekim boljim danima kad je Azra svirala. Johnny Štulić R.I.P. i neka tako ostane.
  5. avatar
    Parabola
    04.11.2009. 09:33
    Je je, Mesiću se opet pogoršalo. Zašto zvati jednog antihrvata koji je svojim poludebilnim pjesmama iskoristio popularnost puno kvalitetnijih pripadnika Novog vala (Idoli, Film, Električni Orgazam) i probio se sa poluseljačkim pjesmama koje su mogle očarati samo totalne Balkance
  6. avatar
    04.11.2009. 13:17
    Opa, evo nas, sukob na novovalnoj sceni, lol. Čini mi se da se ovdje okupila grupica koja je zaslužna za stvaranje termina 'zabavna glazba' jer u ničemu ne vidi poruke nego traži idole čije tekstove zna (a ne razumije) pa može biti faca na koncertu i zbariti nešto. Kvazi yu hipiji kojima niti onda niti danas nije bilo jasno što se oko njih događa. Prestanite mudrovat i prihvatite činjenicu da bi nam bilo bolje da je više ljudi čulo i shvatilo što su i Azra i EO, ali i mnogi drugi (za koje sigurno niste ni čuli jer nisu bili in) u svoje vrijeme imali za reći. Očito patite od kroničnog neshvaćanja činjenica i vrlo ste manipulativni... Upravo ono na što je dotični 'antijunak' svojevremeno (s razlogom i pravom) pljuvao.
  7. avatar
    docs branitelj
    09.11.2009. 23:11
    Neznam čemu tolika vika o bendu koji je bio sve samo ne odličan.Štulić,prevarant.
    To je mogao samo u SFRJ.
    Tip je nula.
  8. avatar
    Parabola
    10.11.2009. 09:52
    Molim anonimca da ne soli pamet i ne vrijeđa grupicu koja ne voli Azru govoreći da volimo zabavnjake. Šta je BALKANE; BALKANE BALKANE MOJ - to je vrhunska sofisticirana glazba? Ili možda ćeš reći da je to ironija? Pod ironijom i sarkazmom su uvijek prolazile zadnji seljački užasi. Severinina "djevojka sa sela" je bila uvod u to da pjeva isključivo takvo smeće (ako je ikad i pjevala nešto više od smeća - cajka obična), Plavi Orkestar i SUADA; SUADA. . . . Azra je to prva shvatila i napravila BALKANE; BALKANE::::::
    Imali su oni neke dobre tekstove, i neke dobre stvari (npr. Krvava Meri), ali cijela ta filozofija je seljačka, primitivna i glupa
  9. avatar
    10.11.2009. 18:35
    "Imali su oni neke dobre tekstove, i neke dobre stvari (npr. Krvava Meri)"
    Ne bih da ovo ispadne ad hominem, ali ovim 'ukusom' si rekao sve (i potvrdio sve što sam ja rekao). Ne bih više "solio pamet", I rest my case...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh