« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SARAJEVO

Branimir Glavaš ostaje u pritvoru 24 sata

Glavaš je odbio komentirati bilo što vezano uz uhićenje rekavši samo kako je "došao u svoju drugu domovinu".

(Dado Ruvić, CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Sarajevo

,

BiH

,

presuda Glavašu

,

Nikica Gržić

,

uhićenje Glavaša

Saborski zastupnik Branimir Glavaš ostat će u pritvoru tužiteljstva BiH do četvrtka ujutro, izjavio je njegov odvjetnik Nikica Gržić nakon saslušanja obavljenog u srijedu u Sarajevu.

 

"Po nalogu glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milorada Barašina Glavašu je određen pritvor do sutra ujutro u 8:15 sati odnosno na 24 sata koliko je to zakonom predviđeno", kazao je Gržić novinarima.

Branimir Glavaš po njegovim je riječima tijekom saslušanja u Tužiteljstvu predočio važeće dokumente koji potvrđuju da je on državljanin BiH. Gržić drži kako je to bilo dovoljno da bi se njegova branjenika pustilo na slobodu, no glavni tužitelj ipak je odlučio drugačije. Odvjetnik Gržić kazao je kako pretpostavlja da je razlog zbog kojega je određeno Glavaševo zadržavanje u pritvoru dodatna provjera dokumenata.

Branimir Glavaš priveden je u srijedu na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim izdala hrvatska policija. Po navodima glasnogovornika Uprave policije MUP-a Federacije BH Roberta Svrtaka, on je uhićen na području Kupresa.

Glavaš je pri ulasku u zgradu Tužiteljstva BiH odbio komentirati bilo što vezano uz njegovo uhićenje ili privođenje kazavši u prolazu tek kako je "došao u svoju drugu domovinu". (hina/metro-portal)

13.05.2009. 15:12:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh