« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ZAJEDNO I NA 'FEJSU'

Brangelinovski profili na Facebooku - trebaju li parovi to?

Zajednički profil ljubavnih parova na Facebooku zaista nije dobra ideja, ali ako mislite drugačije, dajte nam neke dobre argumente za to

Facebook stranica koja se zalaže za zajedničke profile parova
Facebook stranica koja se zalaže za zajedničke profile parova (Facebook)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

parovi

,

profili

Na Facebooku postoji stranica Profiles of Couples! koja se, da tako kažemo, zalaže za zajedničke profile ljubavnih parova na spomenutoj društvenoj mreži. Iako je prerano da se govori o tome kao o masovnom pokretu obzirom da je tek par stotina onih koji su dio grupe, činjenica je da inicijativa postoji. Tko može reći da neće poprimiti globalni oblik? Ipak je to Internet.

No sama činjenica da takva grupa postoji poziva da se malo pozabavimo pitanjem biste li trebali slijediti takav trend. Ako ste u ozbiljnoj vezi, biste li bili spremni na zajednički profil na Facebooku? Koliko god se to činilo romantično i slatko i simpatično, nekako se čini da je zajednički, takozvani brangelinovski profil na Facebooku loša ideja. Prvo, uopće ne postoji 'legitimna' opcija na Facebooku za nešto takvo jer su profili zamišljeni samo za jednog korisnika. U pravilima i uvjetima korištenja Facebooka stoji da su profili namijenjeni tome da ih imaju stvarne osobe s pravim imenom - dakle, ne IvanIMaja ili AnaIHrvoje. Štoviše, Facebook vam zbog takvih stvari može ugasiti profil.

Ako pak napravite zajednički profil, imajte na umu i to da dolazi do zabuna i nesporazuma o tome tko u danom trenutku objavljuje statuse i poruke i stavlja poveznice (osim ako prije svakog poteza ne obavijestite 'javnost' da se radi o vama). Sve fotografije, pa čak i one na kojima niste zajedno bit će označene vašim imenom, a to je posebno nezgodno ako ste na tuđim fotografijama. Nadalje, kome pripada profil ako se ljubavni ili bračni par slučajno rastane? Istina, najmanji je problem otvoriti zaseban profil, ali svejedno, pitanje je na mjestu. No Facebook ima djelomično rješenje za ovakve želje, a to su takozvane Fan stranice. Uvijek možete otvoriti stranicu za 'obožavatelje' vas kao para na kojima možete objavljivati fotografije i poruke, ali znajte da su vam tada sigurnosne postavke na minimumu i da svi koji to žele mogu dobiti uvid u sve što se tamo nalazi. Međutim, pored poteškoća u zadovoljenju uvjeta i samih tehničkih aspekata korištenja, zajednički profili imaju i u društvenom smislu dosta mana. Prijatelji bi se mogli zapitati zašto to uopće radite. Nadalje, ako je netko prijatelj s jednim partnerom to ne znači da je jednako dobar s drugim. Je li možda u vezi netko toliko ljubomoran i s malo samopouzdanja da ne vjeruje onom drugom u smislu toga što radi na Facebooku? Međutim, dovoljno je uzeti u obzir samo tu činjenicu da vam nisu svi prijatelji zajednički da biste shvatili koliko je to pogrešno.

Prije svega ne smijete zaboraviti na jednu stvar - individualnost! To što ste u vezi ili braku ne znači da morate izgubiti sebe (jer ako jeste izgubili sebe, onda ste u lošoj vezi). Imati svoj stav i mogućnost komentiranja, bilo da se radi o Facebooku ili životu općenito, vrijednost je koje se nipošto ne smijete odreći, bez obzira na ljubav. Neka vas prijatelji i obitelj oboje prihvate kao prijatelje sa zasebnim profilima - to funkcionira sasvim normalno, zar ne?

11.02.2011. 20:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh