« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Čudo iz Mađarske

Braća beskućnici naslijedili milijarde

Dva brata beskućnika iz Budimpešte naslijedila su 2 milijarde eura nakon što im je baka ostavila svoju imovinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

Mađarska

,

nasljedstvo

,

bogatstvo

,

beskućnici

Zsolt i Geza Peladi, te njihova sestra koja živi u SAD-u podijelit će ogromno nasljedstvo. Braća su preživljavala kopajući po otpadu i prodajući upotrebljive stvari za sitniš.

Njihova baka po majci nedavno je preminula u Njemačkoj te im u nasljedstvo ostavila pravo bogatstvo. ˝Znali smo da naša majka dolazi iz bogate obitelji, no bila je teška osoba i naši odnosi s njom nisu bili najbolji. Na kraju nas je napustila, te smo izgubili kontakt s njom i našim ocem, a ona je u međuvremenu preminula˝, objašnjava 43-godišnji Geza.

˝Ako sve bude bilo u redu, ovaj novac doista će nam nadoknaditi životarenje koje smo trpjeli do sada. Imali smo samo jedan drugog. Niti jedna žena nije nas htjelapogledati, jer živjeli smo u pećini. No, s novcem koji smo naslijedili možda uspijemo pronaći partnerice i konačno započnemo normalan život˝, dodaje Geza.

Za nasljedstvo doznali nakon što su odvjetnici kontaktirali jednu humanitarnu udrugu pokušavajući doći do braće Peladi. Tvrdili su da ih moraju pronaći kako bi ih obavijestili o nasljedstvu.

No, ni sama braća još nisu sigurna kako su odvjetnici došli do njih. 'Navodno su izučavali rodoslovno stablo kako bi došli do članova obitelji', kaže Geza. Dvojica braće sada pribavljaju sve dokumente koji su potrebni kako bi dokazali tko im je majka. A nakon toga trebali bi krenuti u Njemačku i preuzeti golemo nasljedstvo.

02.12.2009. 16:17:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh