« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
MA DA?

Božićno praćenje Facebooka je uzrok tuge i jada

Previše pregledavanja Facebooka za Božić kada sve obitelji izgledaju savršeno sretno na blagdanskim fotografijama učinit će ljude češće jadnima nego ispunjenima

Skinite se s Fejsa za blagdane
Skinite se s Fejsa za blagdane (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

Facebook

,

Božić

Facebook je za blagdane omiljena destinacija, no znanstvenici upozoravaju - prekomjerno pregledavanje društvenih mreža moglo kod ljudi stvoriti osjećaj zavisti.

Posebno se upozorava na negativni utjecaj pasivnog praćenja društvenih mreža, kada se ne sudjeluje u komunikaciji.

Studija provedena na više od 1.000 sudionika, uglavnom žena, kaže da "redovito pregledavanje društvenih mreža poput Facebooka može negativno utjecati na vašu emocionalnu dobrobit i na zadovoljstvo vašim životom"

Stručnjaci upozoravaju na zavist i "pogoršanje raspoloženja" kada se previše prate priče drugih na društvenim mrežama, jer one potiču "nerealno društveno uspoređivanje".

Aktivan angažman i povezivanje s ljudima na društvenim mrežama puno je pozitivnije iskustvo, sugerira studija objavljena u časopisu Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.

To je puno bolja opcija od pasivnog praćenja tuđih ispunjenih života. Može se zauzeti i radikalniji pristup i apstinirati od društvenih mreža neko vrijeme.

Ako možete izdržati iskušenje da ne bacite pogled na one koji nepodnošljivo samozadovoljno na 'fejs' stavljaju slike skijaških destinacija...

25.12.2016. 13:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh