« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
NE BUDITE LIJENI

Božićnim shoppingom do vitke linije

Ako ste već odlučili poharati trgovine, iskoristite to za korisnu tjelovježbu

Shoppingom do linije :)
Shoppingom do linije :) (Metro Stockholm)
Više o

kupovina

,

shopping

,

vježbanje

,

trgovački centri

,

božićni shopping

,

Ramona Braganza

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja osobama koje volimo i izvrsna izlika za izlet u trgovine. Kad već toliko hodamo po trgovinama, zašto da to ne pretvorimo u nešto korisno za naše tijelo?

Metro je razgovarao s trenericom bogatih i slavnih, Ramonom Braganzom, i s vama podijelio savjete kako božićni shopping pretvoriti u savršenu vježbu.

Počnite nositi sve vrećice u rukama. Nošenje tereta će biti izvrsna vježba za ruke. No, prije shoppinga dobro se istegnite.

Kad putujete do vaše shopping destinacije izbjegavajte autobus ili tramvaj. Bolje sjednite na bicikl ili hodajte, barem dio puta. Ako od trgovine do trgovine hodate izmjenjujući brze sa sporim koracima, i to će biti odlična vježba. Još bolje će biti ako nosite spravicu koja broji vaše kalorije.

Izbjegavajte ustajao zrak u velikim trgovačkim centrima, za vaše zdravlje bolji su oni na otvorenom. Hladnije vrijeme ubrzat će vaš metabolizam a svjež zrak vaša će pluća napuniti kisikom. Još jedan savjet je da ne kupite sve najednom. Hodajući nekoliko puta uzduž iste ulice ili reda ojačat će vaše mišiće.

Trgovine su dizajnirane tako da kupcima sve učine dostupnim, a pokretne stepenice su posvuda. Ali zašto umjesto njih ne odaberete dobre stare stepanice? Još ako u ruci imate vrećice, udvostručit ćete svoju vježbu.

Važno je uvijek biti u pokretu. Bilo da isprobavate cipele ili odjeću, često izmjenjujte ustajanje sa sjedenjem. Ako čekate u redu na blagajni, također možete vježbati. Uvucite trbuh prema kralješnici dok stojite. Zadržite taj položaj tri sekunde pa otpustite. Ponovite ovo 10 puta (ako je gužva sigurno ćete stići).

Izbjegnite popodnevnu užinu (koja često uključuje nešto čokoladno) koja će pokvariti sav vaš trud. Umjesto toga, ponesite u torbi nešto za gricnuti, najbolje lješnjake ili sušeno voće. Dok kupujete popijte i puno vode, najbolje bi bilo litru do dvije. Voda će pojačati vaš metabolizam i održati vaše tijelo na optimalnoj razini.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
17.12.2014. 13:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh