« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
IZLOŽBA SELI U PARIZ

Boškovića u Dubrovniku pogledalo više od 200.000 ljudi

Izložba ''Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku'' otvorena je 18. svibnja povodom 300. obljetnice Boškovićeva rođenja

Više o

izložba

,

Dubrovnik

,

Ruđer Bošković

,

Knežev dvor

Prigodnim programom u utorak je u Kneževu dvoru zatvorena izložba Dubrovačkih muzeja "Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku", koju je razgledalo više od 200.000 posjetitelja, piše Hina.

"Riječ je o iznimno velikoj posjećenosti, koja u potpunosti nadmašuje hrvatske muzejske standarde", kazala je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilač.

Autor izložbe je dr. Ivica Martinović, jedan od najvećih poznavatelja Boškovića uopće, a autorica likovnog postava je Ivona Michel.

Uz opsežnu promotivnu kampanju izložbu je pratio i pedagoški program u kojem je sudjelovalo više od 1500 učenika, studenata i građana.

Izložba je otvorena 18. svibnja o 300. obljetnici Boškovićeva rođenja. Prikazan je sav njegov život i djelo, njegova obitelj, Dubrovnik, njegovo dječaštvo te Bošković književnik, diplomat i vrhunski znanstvenik u brojnim znanstvenim poljima - od statike, fizike, geodezije, hidrotehnike, optike, meteorologije do arheologije, astronomije i matematike.

Izložba u prosincu gostuje u UNESCO-ovu središtu u Parizu.

18.10.2011. 22:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh