« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NALOGODAVCI?

Borovec: Akcija "Šok 3" se nastavlja

Glasnogovornik MUP-a kaže da se akcija nastavlja i opovrgava napise da su u bijegu Nikica Jelavić i ostali iz zločinačke organizacije

Krunoslav Borovec
Krunoslav Borovec (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Dušan Miljuš

,

zločinačka organizacija

,

Krunoslav Borovec

,

akcija Šok 3

,

Josip Galinac

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je da policija nastavlja akciju "Šok 3" u potrazi za trećom, za sada nepoznatom osobom koju se sumnjiči za napad i pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008., ali i za ostalima povezanima uz ta i druga kaznena djela.

Borovec je novinarima rekao da policija u nastavku akcije želi utvrditi identitet trećeg osumnjičenika za brutalne napade na Miljuša i Galinca te utvrditi sve ostale okolnosti napada, ali i činjenice koje bi pomogle u rasvjetljavanju ostalih neriješenih teških kaznenih djela. Nije rekao o kojim slučajevima je riječ, no kazao je da se slučajevi napada na Miljuša i Galinca ne povezuju s premlaćivanjem bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

"Podsjećam da cijela akcija ima širi karakter i ne odnosi se samo na utvrđivanje okolnosti kaznenih djela nad Miljušem i Galincem, već i utvrđivanje drugih kaznenih djela, pa i onih iz policijske akcije u Rijeci gdje su počinitelji uhićeni na otmici", kazao je Borovec, najavivši da bi MUP uskoro mogao izvijestiti o novim rezultatima akcije.

Na upit koliko je osoba pod policijskom istragom, rekao je da su uhićene četiri osobe zbog napada na Miljuša i Galinca, od kojih su dvije danas prijepodne privedene istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, te da je sinoć uhićeno još šest osoba. Ističući kako o konkretnim imenima ne može govoriti opovrgnuo je medijske napise da su u bijegu Nikica Jelavić, Zoran Pripuz, Velibor Momčilović i Hrvoje Gašparinac, u javnosti poznati kao "dečki s Knežije" i optuženici u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih.

Na upit je li policija na tragu naručiteljima napada na Miljuša i Galinca, ponovio je kako se akcija intenzivno nastavlja. "Sasvim razumljivo je da je smjer kojim će policija dalje raditi utvrđivanje i tih okolnosti, dakle tko su druge osobe uključene u ta kaznena djela, bilo kao neposredni izvršitelji, jer u tom smislu tražimo još jednu osobu, ili na drugi način umiješane osobe", zaključio je glasnogovornik MUP-a.

Za napad na Miljuša i Galinca istražnom sucu su danas privedeni Đorđe Vuletić i Darko Dakić koji su negirali povezanost s tim napadima. Obojica su zadržani u pritvoru. (hina/metro-portal)

24.12.2010. 16:55:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh