« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VOĆNI TRG

U Splitu podijeljeno 5.000 porcija bakalara

Na fešti "Splitu s ljubavlju" poznate osobe podijelile su 5.000 porcija bakalara s njokima, a održano je i natjecanje u pripremanju fritula

U Splitu podijeljeno 5.000 porcija bakalara
U Splitu podijeljeno 5.000 porcija bakalara (Jadran Babić/Cropix)
Više o

bakalar

,

Badnjak

Oko 5.000 porcija bakalara s njokima podijeljeno je danas na Voćnom trgu u Splitu, a organizatori te već tradicionalne blagdanske fešte "Splitu s ljubavlju", koja se održava šestu godinu zaredom, jesu grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija.

Predbožićna fešta "Splitu s ljubavlju" počela je u 11 sati na Voćnom trgu, kad su poznate osobe podijelile oko 5.000 porcija bakalara. Ove je godine za pripremu splitskog bakalara potrošeno 200 kilograma norveškog bakalara iz donacije, 100 kilograma luka, 600 kilograma njoka te razni začini. Bakalar nije nimalo izgubio na vrijednosti s obzirom na to da spremamo ovako veliku količinu, rekao je kuhar Božo Jokić.

Na drugom dijelu Voćnog trga održano je natjecanje u spravljanju fritula. Natjecale su se 74 osobe koje su pripremile sve vrste fritula, od onih sa smeđim brašnom, fritula od bundeve, fritula s orasima, bademima i grožđicama do otočkih fritula. (hina/metro-portal)

24.12.2010. 17:22:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh