« Život
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Bonton za vlasnike kućnih ljubimaca

Naročito je delikatno držanje psa, jer se radi o životinji koja zahtjeva posebnu brigu i njegu u skučenom stambenom prostoru

Znate li sve o držanju pasa u stanu?
Znate li sve o držanju pasa u stanu? (Arhiva)
Više o

bonton

,

kućni ljubimci

,

lijepo ponašanje

Držanje životinja u stanu nije samo velika radost i zadovoljstvo za ukućane već je to istovremeno i velika obaveza. Naročito je delikatno držanje psa, jer se radi o životinji koja zahtjeva posebnu brigu i njegu u skučenom stambenom prostoru.

Psa treba voditi u šetnju na uzici, a ako je sklon nervoznim reakcijama prema drugim ljudima poželjno mu je staviti i brnjicu. Vlasnik je dužan održavati čistoću ne samo svog ljubimca već i okoline kojom ga šeće, a ponajviše ako se radi o parku u kojem se igraju djeca.

Uvijek kada vodimo psa u šetnju, ponesimo i odgovarajuću lopaticu, odnosno vrećicu gdje ćemo pokupiti njegov izmet. Vlasnik psa, također, treba biti spreman nadoknaditi eventualnu štetu koju može učini njegov ljubimac, a nekom drugom, prilikom šetnje parkom ili ulicom.

Kada idemo u posjetu ili nam dolaze gosti nemojmo inzistirati na prisutnošću naših ljubimaca. Dobro se upoznajmo o eventualnim alergijama, antipatijama, strahovima drugih ljudi. Možda nama izgleda smiješno, ali ne i onima koji su ih osjetili na vlastitoj koži.

Bilo da su gosti prisutni ili ne, ne dozvolimo da naši ljubimci borave previše u kuhinji ili da se vrte oko postavljenog stola za jelo.

Sva pravila lijepog ponašanja pročitajte na portalu Gentleman.hr

19.02.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh