« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BEOGRAD

Bombaška drama u zgradi predsjedništva Srbije

Muškarac opremljen s dvije ručne granate u zgradi je prijetio da će se raznijeti ako ne dobije sudsku nagodbu.

(Aleksandar Dimitrijević/CROPIX)
Više o

Srbija

,

Boris Tadić

,

bomba

,

Beograd

,

prijetnja

,

Dragan Marić

,

Dragan Šutanovac

Muškarac opremljen s dvije ručne granate ušao je u četvrtak u zgradu predsjedništva Srbije prijeteći da će ih aktivirati i raznijeti se ako ne dobije sudsku nagodbu, prenijeli su beogradski elektronički mediji.

Kako se navodi, čovjek, identificiran kasnije kao Dragan Marić, u zgradu je ušao na sporedni ulaz i zaustavljen je prije prolaska kroz sigurnosna vrata. Pripadnici vojne policije oduzeli su mu jednu od dvije granate, a razlozi njegova postupka privatne su prirode, jer ima neriješen slučaj sudske tužbe u Trgovinskom sudu.

"Sada se vode pregovori", rekla je glasnogovornica predsjednika Jasmina Stojanov novinarima koji su u velikom broju okupljeni u parku ispred zgrade Predsjedništva.

Pred zgradu Predsjedništva došao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, dok srbijanski predsjednik Boris Tadić u trenutku Marićeva upada nije bio u zgradi.

Oko zgrade su pripadnici policije, vojske, vatrogasne jedinice i kola hitne pomoći, a iz MUP-a je potvrđeno da je riječ o čovjeku od ranije poznatom policiji, koji je ujutro elektroničkom poštom obavijestio policiju da će naoružan ući u zgradu Predsjedništva.

Marić, koji je e-mail poslao na još 11 tisuća adresa, uglavnom državnih institucija i nevladinih organizacija, vlasnik je jedne tvrtke iz Valjeva i 2004. godine je 80 dana štrajkao glađu pred zgradom Skupštine Srbije, nezadovoljan sudskim sporom.

Kako prenosi B92, Marić je u nekoliko navrata, uglavnom elektroničkom poštom prijetio kako će zapaliti zgradu Predsjedništva.

Oko zgrade Predsjedništva nalaze se jake policijske snage u uniformi i civilu, kao i pripadnici interventne brigade, a za sigurnost same zgrade zadužena je Vojska Srbije.

U rješavanju situacije vojska i policija rade zajedno, a pregovarački tim MUP- a pregovara s Marićem kako bi cijela situacija bila mirno razriješena. Predsjednik i Tadić je u međuvremenu sa svojim osiguranjem ušao u zgradu i nastavio radni dan. (hina/metro-portal)

21.05.2009. 16:01:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh