« Biznis
objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan
COOL ;)

Bolt Hrvatska bilježi impresivan rast u svim segmentima

Bolt, vodeća superaplikacija za mobilnost, bilježi značajan porast broja vozača, ali i korisnika. U odnosu na prethodnu, u ovoj je godini zabilježeno čak 55 posto više partnera vozača koji rade putem vlastitog obrta ili tvrtke

Dobro im ide...
Dobro im ide... (Arhiva)
Više o

Bolt Hrvatska

U prvih osam mjeseci ove godine Bolt je u Zagrebu ostvario gotovo trostruki rast aktivnih korisnika s hrvatskim telefonski brojem. Porastao je i broj korisnika s inozemnim telefonskim brojem za više od 125 posto.

Prema Boltovim podacima, proteklog ljeta najviše turista koji koriste aplikaciju Bolt u glavni grad došlo je iz Njemačke, Portugala i Mađarske. Na obali je situacija bila nešto drugačija jer su posjetitelji najčešće stizali iz Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske.

Ovi podaci jasno pokazuju da je Bolt postao neizostavan dio svakodnevnog života građana Zagreba, ali i njegovih turista. Naša predanost pružanju kvalitetne, pouzdane i povoljne usluge ključna je u ostvarivanju ovako pozitivnih rezultata u proteklom periodu, ali i afirmiranju naše pozicije kao vodećeg pružatelja usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj", izjavio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

U usporedbi s 2019. godinom vozači u Zagrebu imaju čak 43 posto više vožnji po satu. Prosječna zarada u sat vremena iznosi 20 eura što je svakako dodatni poticaj za bavljenjem ovim zanimanjem. Najčešća vozila koje koriste vozači u metropoli su Citroen C-Elysee te Dacia Logan, dok su na obali popularne i Škoda Octavia te Volkswagen Golf.

Ivan, već iskusni vozač putem platforme Bolt, izjavio je: „Već se četiri godine bavim ovim poslom i sviđa mi se što sam mogu kreirati svoje vrijeme, a uz to i upoznati jako velik broj zanimljivih ljudi iz skoro cijelog svijeta. "

Značajan je podatak i to da je broj samostalnih poduzetnika u ovoj godini, u odnosu na lani, porastao za čak 55 posto. To ukazuje na rastući trend samozapošljavanja, što donosi fleksibilnost u radu koju vozači partneri cijene.

Prednosti rada putem obrta ili vlastite tvrtke su minimalna administracija, potpuna sloboda organizacije radnog i slobodnog vremena, tjedne isplate, niži operativni troškovi i mogućnost pomaganja u radu za osobu iz zajedničkog kućanstva, bez potrebe za zaposlenjem. Osim navedenog, vozači putem Bolt platforme sve više uviđaju i kako su procesi otvaranja obrta i stjecanja taksi licence zapravo vrlo brzi i jednostavni.

Bolt je uvijek bio na čelu inovacija u sektoru mobilnosti. Novom kampanjom želimo osnažiti naše vozače te im pružiti više mogućnosti, ali i podršku kako bi ostvarili svoj puni potencijal", dodao je Tomislav Lukačević.

Prosječna starost vozača putem Bolt platforme je 43 godine, a bilježi se i porast broja vozačica. Bolt kontinuirano radi na diversifikaciji i inkluzivnosti te poziva sve zainteresirane da se pridruže platformi kako bi poboljšali kućni budžet ili se potpuno posvetili ovom zanimljivom i isplativom zanimanju. 

10.10.2023. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh