« Film
objavljeno prije 14 godina
ČISTA ROMANTIKA

Bollywoodski filmovi koje morate pogledati

VIDEO - Indijski filmovi prepuni su romantike, orijentalne glazbe, plesa i zgodnih glumaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Indian Love Story)
Više o

Bollywood

,

najbolji filmovi

,

indijski ples

,

indijski film

,

filmovi

,

Peggy Ornestein

Ples, pjesma, ljubav, patnja, novac i drama 'sastojci' su svih uspješnih filmova marke Bollywood. Indijski filmovi u prosjeku traju dva i pol do tri sata te su se počeli sve više gledati u Americi i Europi.

Predlažemo vam pet filmova iz Bollywooda koje se svakako isplati pogledati:

Om Shanti Om
Film iz 2007. svojevrsna je parodija Bollywooda iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Brojne zvijezde u mjuziklu oponašaju same sebe, a u glavnim ulogama su Shah Rukh Khan i Deepika Padukone. Neizostavna glazba seže od nježnih valcera do brzih disco obrada.

 

Veer und Zaara
Glavna poruka ove ljubavne drame iz 2004. je da pravu ljubav ništa ne može zaustaviti. Zgodni protagonisti upoznaju se kroz ples i zaljubljuju, ali ih 'zločesti' likovi ponovno razdvajaju. Slijedi gotovo tri sata strepnje i suza te veliki romantični završetak.

>>50 najboljih filmova desetljeća

Dilwale Dulhania Le Jayenge
Jedan od najuspješnijih bollywoodskih filmova prikazuje indijski par iz Engleske na putu kroz Švicarsku, da bi se u drugom dijelu filma događanja preselila u Indiju. Radnja je pomalo plitka, ali zabavna uz puno orijentalne glazbe i plesa te uvid u život tipične indijske obitelji. 

 

Kabhi Khushi Kabhie Gham
Ljubav, patnja, lijepe žene, ljuti očevi, luksuzne vile, indijska tradicija, zapadni mentalitet, pjesma i ples ključne su riječi kojima se može ukratko opisati ovaj film koji se snimao u Indiji i Londonu. Radnja je pomalo isprekidana stalnim kornološkim skokovima, a u glavnoj ulozi je ponovno sveprisutni Shah Rukh Khan.

>>Najbolji filmovi svih vremena

Indian Love Stor - Kal Ho Naa Ho
Ljubavna komedija snimana u New Yorku više podsječa na Hollywood nego na Bollywood, a ima i pomalo tragičan sladunjavi završetak. Glavna junakinja filma nakon samoubojstva oca živi depresivnom obiteljskim životom. Sreću pronalazi u mladom Amanu, ali njihova ljubav ne nailazi na odobravanje okoline....

22.06.2010. 16:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    via
    05.08.2017. 23:01
    super ste nemam rijeci
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh