« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
ZGKUL

Bogat program Zagrebačkog kulturnog ljeta - ZgKUL 2019.

Zagreb će tako tijekom ljeta ponovno zauzeti brojni umjetnici - njih više od dvije tisuće iz Zagreba, Hrvatske, ali i s mnogih strana svijeta

Sjajan ljetni program
Sjajan ljetni program (Arhiva)
Više o

program

,

ZgKUL

Program manifestacije Zagrebačko kulturno ljeto - ZgKUL predstavljen je na konferenciji za medije održanoj 19.6. u Umjetničkom paviljonu. Zagrebačko kulturno ljeto ponudit će niz nezaboravnih kulturnih programa - od Trga kralja Tomislava do Bundeka i od Gornjega grada do Novoga Zagreba, a najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada otvorit će svoja vrata brojnim posjetiteljima i pod zajedničkim "krovom" Zagrebačkoga kulturnog ljeta - ZgKUL ponuditi najbolje i najatraktivnije od zagrebačke ljetne kulturne ponude.

Zagreb će tako tijekom ljeta ponovno zauzeti brojni umjetnici - njih više od dvije tisuće iz Zagreba, Hrvatske, ali i s mnogih strana svijeta. Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturnih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjega ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija.

Uz nove programe koji će početi u srpnju, četvrtu godinu zaredom uživat ćemo, među ostalim, "u glazbi na travi" - na festivalu Zagreb Classic koji se održava u jedinstvenom ambijentu Trga kralja Tomislava. Festival 21.6. započinje programom Glazba i grad - Fiesta Latina s glazbom pod utjecajem latino ritmova. Fiestu 21.6. otvaraju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a (Fiesta Sinfónica), 22.6. nastavljaju Tamburaški orkestar HRT-a s Los Caballerosima (Fiesta Mexicana), a zatvaraju 23.6. Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo (Fiesta Cubana).

Festival se nastavlja brojnim atraktivnim programima koje među ostalim pripremaju Zagrebačka filharmonija i Tonči Huljić, Moskovski kadeti, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Opera i Balet HNK-a, Kazalište Komedija te Ansambl LADO. Prema riječima ravnatelja Zagrebačke filharmonije Mirka Bocha festival na Tomislavcu i ove će godine biti bogat programom kao što je bio i prijašnjih godina, kada su u sklopu Zagreb Classica među ostalima nastupili 2CELLOS, Goran Bregović i Roby Lakatos.

Ljubitelji kulturnih sadržaja uživat će tako i u posebnoj atmosferi kina pod vedrim nebom Ljetne pozornice Tuškanac, u jedinstvenom spoju glazbe, filma i književnosti Ljeta na krovu MSU i u bogatome glazbenom programu Zagrebačkih obljetnica u Atriju Klovićevih dvora (Zagrebački solisti, Zagrebački kvartet, Zagrebački kvartet saksofona, Zagrebački gitarski trio).

Ponovno smo zajedno i na Gornjem gradu sa Scenom Amadeo, na festivalu Orgulje Zagrebačke katedrale na Kaptolu i u Paviljonu Jeka u Maksimiru. Ali i u Atriju MUO-a s Teatrom Exit, na Krležinom gvozdu i drugim lokacijama u sklopu Festivala Miroslav Krleža, kao i s Histrionima na Opatovini.

Pozivamo vas da "osvježite ljeto" koncertima na Ljetnoj pozornici Bundek, da ne propustite niz svjetskih izvođača na INmusic Festivalu na Jarunu, a ljeto je doista idealna prigoda i za posjet brojnim atraktivnim izložbama i vrijednim zbirkama zagrebačkih galerija i muzeja.

Ulice i trgove Zagreba ponovno će osvojiti i brojni izvođači Međunarodne smotre folklora, a sve je to samo mali dio onoga što će se događati u sklopu Zagrebačkoga kulturnog ljeta - zbog čega će i ovog ljeta doista KUL biti na ZgKUL!

20.06.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh