« Fun
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

'Bog ne postoji'?

Svatko ima pravo na širenje svoje 'vjere'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Bog

,

reklamiranje vjere

,

ateisti

,

Boga nema

Britanski će ateisti na londonskim autobusima oglašivati da Boga vjerojatno nema. Organizatori prikupljanja novca za tu oglašivačku kampanju u srijedu su rekli da su dobili više od 60.000 funta donacija (oko 100.000 dolara) u samo jednom danu pošto su na internetu pokrenuli kampanju. Među podupirateljima je i biolog Richard Dawkins s oxfordskog Sveučilišta koji je darovao 5500 funta.

Taj će novac omogućiti postavljanje 30 oglasa na autobuse na kojima će stajati poruka: "Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svojem životu." Oglasi bi trebali biti postavljeni u siječnju.

Većina londonskih autobusa nosi oglase trgovina ili hollywoodskih filmova. No kršćanske su crkve i muslimanske udruge u prošlosti također zakupljivale oglasni prostor na autobusima, a neki ateisti drže da je došlo vrijeme da uzvrate. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 10:36:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mina
    23.10.2008. 12:58
    Bez obzira na neka forsiranja crkve, mislim da isto tako nije u redu javno govoriti protiv vjere, jer ona ipak nekim ljudima puno znaci. I ja sam ateist, a ne trcim za ljudima da ih uvjerim kako Bog ne postoji....
    Pusti ljude da vjeruju u sta hoc :-)
  2. avatar
    AnArChY
    04.12.2009. 04:03
    jebo vam bog majku u usta,ko on je stvorio ljude da zive u slozi pa zasto onda ljudi ratuju zbog vjere i kakav je to bog shto uzme roditeljima djete od 3 godine to je debil jer djete nemoze biti gresno jer je jos uvijek polusvjesno svojih postupaka>>>>nema boga ne prosipajte se !!!!
  3. avatar
    judge_dred
    04.12.2009. 09:06
    Nije bog uzeo ničije dijete. Nije bog kriv ni za što. Bog je, ako postoji, ljudima dao mogućnost izbora, a oni sami su odabrali da je bolje živjeti u neslozi, dragi AnArChy. Zbog svojeg izbora ginu i umiru. Bi li imalo smisla vjerovati da je bog predodredio nečiju smrt, nesreću, bolest ili bilo što drugo? Ne, jer bio to značilo da za ništa nismo odgovorni, to bi značilo da npr. ubiješ čovjeka i kažeš "eh, nisam kriv, bog je tako odlučio i predvidio". Možeš misliti. Meni kao ateisti nije jasno zašto bilo tko krivi bilo kojeg boga za bilo što. Shit happens, to je život koji smo si sami odabrali.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh