« Fun
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Pedeset četiri milijuna dolara za izgubljene hlače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Roy Pearskon

,

izgubljene hlače

,

kemijska čistionica

,

naknada štete

Prizivni sud u Washingtonu saslušao je u srijedu argumente bivšeg upravnog suca Roya Pearskona koji nastoji dobiti 54 milijuna dolara odštete od svoje kemijske čistionice jer mu je izgubila hlače.

Tri suca prizivnog suda moraju donijeti odluku za dva do četiri mjeseca", kazao je Christopher Manning koji brani vlasnike kemijske čistionice, bračni par Jin i Soo Chung, južnokorejske imigrante.

Roy Pearson, odvjetnik koji je u svibnju 2005. imenovan za upravnog suca okruga Washington ali je otada izgubio svoj položaj, bio je odbijen na prvoj instanci pred mjesnim sudom u lipnju 2007.

Smatra da je natpis "zajamčeno zadovoljstvo" na vratima dućana bila prevara i lažna reklama i zahtijeva 1500 dolara za svaki dan tijekom kojeg su vlasnici držali natpis.

Kad je Pearson otišao po hlače, ustvrdio je da one koje su mu dali nisu njegove i zahtijevao 1000 dolara odštete, što je cijena čitavog odijela. Gospođa Chung je odbila, uvjerena da su hlače baš Pearsonove.

U svom odštetnom zahtjevu Pearson je u tužbi naveo da zahtijeva 54 milijuna dolara, koji uključuju stavku od 500 tisuća dolara za odvjetničke troškove, 2 milijuna dolara zbog pretrpljenih "neugodnosti i mentalnog stresa" te 15 tisuća dolara za najam auta. Ostalih 51,5 milijuna dolara treba se, po Pearsonu, iskoristiti kako bi nezadovoljni kupci bilo kakvih usluga ili roba u Washingtonu mogli tužiti vlasnike prodavaonica ili pružatelje raznih uslužnih djelatnosti koji su im nanijeli neku štetu.

Ako Pearson izgubi priziv, afera koja traje već tri i pol godine bit će uskoro zaključena jer preostaju vrlo ograničena sredstva. No, ako uspije uvjeriti suce u srijedu, afera će se vratiti na prvu instancu i doći će do novog suđenja.(hina/metro-portal)

23.10.2008. 14:57:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh