« Život
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
MALO JE POTREBNO ...

Boca vina tjedno za sretan brak

Ako jedan dan tjedno izdvojite za zajedničko umjereno uživanje u alkoholu, brak i svakodnevni život bit će sretni

Zajedničko uživanje u alkoholu snaži bračnu sreću
Zajedničko uživanje u alkoholu snaži bračnu sreću (Arhiva)
Više o

alkohol

,

bračna sreća

Alkohol bi, pored negativnih učinaka koje ima pretjerana konzumacija, mogao imati i pozitivne učinke na dug i sretan brak. Ispitivanje preko 1.500 parova pokazalo je da oni koji tijekom tjedna podijele bocu vina uživaju u braku puno više od onih koji izbjegavaju alkohol, kažu znanstvenici sa Sveučilišta Otago na Novom Zelandu.

Studija o vezama i navikama konzumiranja alkohola zaključila je da situacije u kojima bračni partneri dijele određenu količinu alkohola vode izravno prema zadovoljstvu i sreći. Jednako tako, partneri koji ponekad zajedno piju alkohol zadovoljniji su svakodnevnim životom. 

Rezultati pokazuju da su muškarci tri puta zadovoljniji svakodnevnim životom ako jednom tjedno popiju sa suprugom, dok su žene zadovoljnije još više, čak četiri puta. 

Da se ne bi prepustili opijanju na dnevnoj bazi, vrijedi naglasiti da su najsretniji parovi bili oni koji su to radili jednom tjedno, čak 91 posto ispitanika bilo je presretno sa svojim partnerom. Među onima koji su do tri puta tjedno pili zajedno zadovoljnih je bilo 88 posto.

Za usporedbu, 69 posto ispitanika koji nikad ne piju zajedno bilo je zadovoljno u braku, što je znanstvenike nagnalo na zaključak da postoji izravna veza između vremena koje parovi provode ispijajući alkohol i zajedničke sreće. 

23.09.2012. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh