« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SVUDA ISTO

Blokiran željeznički promet južno od Sarajeva

Strojovođe u Rajlovcu kod Sarajeva kao i radnici Željeznica FBiH u Čaljini, koji su prugu blokirali od četvrtka, traže isplatu zaostalih plaća i doprinosa

(CROPIX)
Više o

prosvjed

,

Sarajevo

,

željeznica

,

strojovođe

Željeznički promet u BiH južno od Sarajeva prema Mostaru i Pločama u subotu je u potpunosti blokiran nakon što su se prosvjednicima u Čapljini priključili i strojovođe Željeznica Federacije BiH u mjestu Rajlovcu.

Strojovođe u Rajlovcu kod Sarajeva kao i radnici Željeznica FBiH u Čaljini, koji su prugu blokirali od četvrtka, traže isplatu zaostalih plaća i doprinosa.

Kako je izvijestila Federalna televizija, radnici ne vjeruju da će uprava realizirati dogovor o kreditnom zaduženju kojim bi se omogućila isplata potraživanja. Takvu odluku moraju potpisati federalni premijer Mustafa Mujezinović i ministar financija Vjekoslav Bevanda.

Iz Uprave Željeznica Federacije u petak su zaprijetili stegovnim postupcima i kaznenim mjerama prema radnicima u Čapljini koji prosvjeduju, zbog čega su oni promijenili ranije zahtjeve i sada umjesto dvije traže isplatu sve četiri zaostale plaće te povlačenje kaznenih mjera prema sedmorici kolega. (hina/metro-portal)

13.03.2010. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh