« Život
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
GASTRO KRITIKA

Blogerici 30 dana zatvora zbog kritike restoranu

Zbog činjenice da je napisala kako je hrana slana, a pritom je probala samo jedno jelo, sud je tajvansku blogericu kaznio sa 30 dana zatvora

Fotografija vijesti
Više o

gastronomija

,

Tajvan

Priče o restoranima koji loše reagiraju na negativne kritike te incidenti koji su znali završavati tako da su vlasnici izbacivali gastro kritičare na ulicu nisu rijetkost.

S druge strane, vjerojatno ni u snu ne biste pomislili da zbog kritike restorana možete završiti u zatvoru, i to u vrlo uređenoj, naprednoj i demokratskoj zemlji.

Upravo se to dogodilo jednoj tajvanskoj blogerici koja je, zbog toga što je kritizirala Taichung juhu sa rezancima, osuđena na 30 dana zatvora sa dvogodišnjim rokom kušnje te kaznom u iznosu 200.000 tajvanskih dolara, što je oko 7000 američkih dolara.

Što je to nesretna djevojka napisala da bi zaslužila ovu drakonsku kaznu?

Prema pisanju novina Taipei Times, blogerica prezimena Liu na svom je blogu napisala da je lokalni restoran u koji je otišla nehigijenski, zbog toga što je prljav i njime hodaju žohari. Isto je tako napisala i da je vlasnik restorana „nasilnik" jer pušta goste da parkiraju automobile na cesti ispred restorana gdje ometaju normalno odvijanje prometa. Na kraju je rekla i kako je hrana u restoranu previše slana.

Vlasnik restorana podnio je protiv nje kaznenu prijavu zbog klevete.

Sud je zakljčio kako je kritika Liu na račun higijene i žohara opravdana te da se ne radi o kleveti. S druge strane, sudac je presudio kako Liu nije smjela kritizirati slanoću hrane s obzirom na to da je probala samo jedno jelo.

Presuda je konačna i Liu nema pravo žalbe.

24.06.2011. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh