« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Bliži se treća Brijačnica!

Pripreme za događaj su u punom jeku, a oko nastupajućih izvođači ima dosta aktivnosti i novosti

Brijačnica je puna novosti
Brijačnica je puna novosti (Arhiva)
Više o

lineup

,

Brijačnica

Treće izdanje Brijačnice, već tradicionalno prvog većeg festivala u godini, održat će se 19. i 20. siječnja u zagrebačkom Boćarskom domu. Pripreme za događaj su u punom jeku, a oko nastupajućih izvođači ima dosta aktivnosti i novosti.

Unatoč najavama da će se razići, Partibrejkersi rade upravo suprotno. Sredinom prošle godine proširila se vijest da se jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima raspao, no bend je još onda istaknu kako se "zahvaljuju na brizi, ali su Brejkersi stare kosti koje se ne lome tako lako!". Zoran Kostić Cane je nedavno u intervjuu sve pozvao na koncert na kojem «očekujte puno, da bi puno i dobili".

Partibrejkers - "Sitna lova"

Novosti ne fali ni u radionici Vlatka Stefanovskog, koji je objavio odličan studijski album "Mother Toungue". Jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima album će predstaviti u Boćarskom domu skupa s ostalim hitovima.

Sinjski band M.O.R.T. krajem prošle godine je objavio novi singl i spot "Olovni vojnici" s aktualnog albuma "Tužna kocka". Pjesma je inspirirana kritičkim osvrtom umjetnice Sanje Jonjić na predstavu 'Olovni Vojnici' Fraktal Falus Teatra, nastalu kao koprodukcija Slovenskog Mladinskog Gledališča i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bend ističe kako je tematika pjesme na žalost ponovno aktualna zbog ekonomskog i moralnog raspadanja života na ovim prostorima. M.O.R.T. ističe i kako polako rade na novom materijalu, ali o detaljima će tek kroz neko vrijeme.

M.O.R.T. - "Olovni vojnici"

Novi materijal pripremaju i miljenici zagrebačke publike, Kawasaki 3P. Bend je prošle godine koncertom u Domu sportova proslavio 25 godina rada, nastupali su na Zagreb Beer Festu i Pozitivnom koncertu, a Brijačnica im je sljedeća velika stvar za koju ističu da jedva čekaju nastup.

Treće izdanje festivala Brijačnica ponovno nudi najjača imena rock scene. U petak, 19. siječnja u Boćarskom domu će nastupiti Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kn do samog dana festivala kada se dižu na 90 kn. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

  • www.entrio.hr

10.01.2018. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh