« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
TESTOVI

Blind camera test – S7 vs V10 vs Z5, low light

Pogađate što slijedi nakon prvog testa Samsunga Galaxy S7 edge uopće? Naravno, test kamera. I to slijepi – tzv. blind test!

Kad se opake kamere slože ...
Kad se opake kamere slože ... (preporucamo.com)
Više o

Samsung Galaxy S7 edge

,

LG V10

,

Sony Xperia Z5 Premium

Samsung Galaxy S7 edge testiran je uspješno, slijedi test kamera kolega s portala Preporučamo.com, a i ovoga puta radi se o blind testu!

Okupili smo fino društvance - Samsung S7 je sasvim svježi proizvod, upravo stigao na test. Njegova kamera bi trebala poniziti konkurenciju - novi, veći senzor s manje piksela (12 MP), rekordni otvor blende (F1.7), OIS, Dual Pixel fokusiranje.

Nasuprot izazivaču stoji LG V10, koji ima istu kameru kao i naš prošlogodišnji šampion LG G4 (16 MP, OIS; F1.8) ali uz dodatne softverske tweakove. Nama se čini da radi i nešto bolje fotografije.

Treći pretendent je Sony Xperia Z5 Premium. Njegova kamera broji 23 MP, ima vrlo dobar senzor ali ne i optičku stabilizaciju (OIS) te F2.0. Prošle godine nam se dopala kontrastom i bojama u svim uvjetima, ali ne i oštrinom na rubovima i količinom šuma. Je li softver u međuvremenu popeglan...? Neki portali su ga proglasili za najbolji foto mobitel uopće. Kod nas se nije tako pokazalo, je li vrijeme za revanš?

Četvrti smartphone je stari, dobri LG G Flex2, koji ima 13 MP, OIS i F2.4 i tu je čisto usporedbe radi, da vidimo koliko su kamere napredovale unazad dvije godine - naime, LG G Flex2 ima kameru sa LG G3, koja je tada bila ponajbolja na svijetu.

Više pročitajte na portalu preporucamo.com

03.03.2016. 10:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh