« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SPORTSKE NOVOSTI

Blanka Vlašić i Ivica Kostelić su sportaši godine

Blanki je 2009. bila draža iako je godina prije bila olimpijska, a Ivica je najavio da će biti spreman za ZOI u Vancouveru

(Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Ivica Kostelić

,

Blanka Vlašić

,

sportaš godine

,

Sportske novosti

Svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić i skijaš Ivica Kostelić, četvrtoplasirani u poretku Svjetskog kupa, najbolji su sportaši Hrvatske za 2009. godinu u izboru "Sportskih novosti".

Slavodobitnicima su danas uručene nagrade na svečanom proglašenju u Zagrebu. U izboru su sudjelovala 402 novinara iz 59 redakcija.

Blanka Vlašić je dobila čak 391 glas. Na drugom mjestu je plivačica Sanja Jovanović s osam glasova, streljačica Snježana Pejčić je dobila dva, a atletičarka Sandra Perković jedan glas.

U muškoj konkurenciji Ivica Kostelić je slavio sa 193 glasa, a slijede rukometaš Igor Vori (75) i biatlonac Jakov Fak (45). Ukupno osam hrvatskih sportaša je dobilo glasove novinara.

Za najbolju momčad izabrana je rukometna reprezentacija sa 344 glasa, na drugom mjestu je jedriličarska posada Fantela-Marenić (41), a treći su vaterpolisti (9).

Kod ženskih ekipa prvo mjesto osvojila je alpinistička ekspedicija "Everest 2009" (197), ispred stolnoteniske reprezentacije (149) i kuglačke reprezentacije (28).

Trofej "Fair Play" za ovu godinu dobila je dr. Lana Đonlagić, članica hrvatske alpinističke ekspedicije "Everest 2009".

"Iako su prošle godine bile Olimpijske igre, ova mi je draža. Ja sam prefekcionist i ipak su mi draža zlatna od srebrnih odličja, pa je logično zašto sam ovom godinom zadovoljnija. Kad su u pitanju želje i ciljevi za sljedeću godinu, najvažnije je da bude zdravlja. Sada odlično treniram, letvica je postavljena visoko i zasad ne bih naglas govorila koji su ciljevi. Kad bude, bit će", kazala je danas Blanka Vlašić na svečanom proglašenju.

I Ivica Kostelić zadovoljan je proteklom sezonom.

"Protekla sezona doista je bila dobra. Nažalost, zdravstveni problemi me stalno prate, ali ne treba odustati. Što se tiče oporavka nakon operacije koljena, jučer sam lagano skijao i za lagano skijanje koljeno je dobro, a i danas nije bilo otekline. Nadam se da će svakim danom biti sve bolje i vidjet ćemo za nekoliko dana da li će biti moguće nastupiti na Sljemenu. Što se tiče ZOI u Vancouveru, mislim da ću to tada biti spreman. Ma nemam što misliti, moram biti spreman za Vancouver", rekao je Ivica. (hina/metro-portal)

27.12.2009. 14:26:46
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    pedja
    17.03.2011. 13:07
    odlicni su sportasi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh