« Sport
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ZATVORENA SJEDNICA

Vlada izdvojila 9,3 milijuna kuna za osvajače medalja

Iz proračunske pričuve Vlada je za Audi FIS Svjetski kup "Vip Snow Queen Trophy" izdvojila milijun kuna

(Wikipedia)
Više o

Vlada

,

zatvorena sjednica Vlade

,

novčane nagrade

,

nagrade sportašima

Vlada je danas na zatvorenoj sjednici novčanim nagradama u ukupnom iznosu od oko 9,3 milijuna kuna nagradila osvajače medalja na raznim europskim i svjetskim natjecanjima.

Iznos od 75 tisuća kuna dodijeljen je za medalje osvojene na Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom, a 455 tisuća kuna za srebrnu medalju osvojenu na Trećem ekipnom svjetskom prvenstvu u kuglanju.

Dobitnici zlatnih medalja na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe nagrađeni su s 594 tisuće kuna, a dobitnici medalja IBSA otvorenom europskom prvenstvu u atletici za slijepe i slabovidne osobe 285.600 kuna.

Iznos od 42 tisuće kuna dodijeljen je za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase IOM, 285.600 kuna za medalje na Europskom kanu prvenstvu u spustu na divljim vodama, a 105 tisuća kuna za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u jedrenju u klasi Laser radial.

Za medalje osvojene na Europskom prvenstvu u streljaštvu u disciplini gađanje letećih meta - trap dodijeljeno je 175 tisuća kuna, za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu 560 tisuća kuna.

Iz proračunske pričuve Vlada je za nadolazeći Audi FIS Svjetski kup "Vip Snow Queen Trophy" odlučila izdvojiti ravno milijun kuna.Iznos od 243.600 kuna dodijeljen je za medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah, 200 tisuća kuna za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi 470, a 105 tisuća kuna za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u ronjenju u klasi Finn.

Za zlatnu medalju u rukometu osvojenu na 21. ljetnim olimpijskim igrama gluhih, dodijeljen je iznos od 3.177.200,00 kuna. Za dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu za osobe s invaliditetom dodijeljeno je 105 tisuća kuna.

Iznosom od 99 tisuća kuna nagrađene su brončane medalje osvojene na Europskom veslačkom prvenstvu, 112 tisuća dodijeljeno je za brončanu medalju osvojenu na Svjetskom taekwondo prvenstvu, a 700 tisuća za medalje osvojene na Europskom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom.

Za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u disciplinama light contact, low kick i K1 dodijeljeno je 360 tisuća kuna. Iznos od 432 tisuće kuna dodijeljen je za medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima za osobe s invaliditetom, a 180 tisuća za zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing.

Za medalje osvojene na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom dodijeljen je iznos od 462 tisuće kuna, a za medalje na Europskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima 390 tisuća kuna. (hina/metro-portal)

30.12.2009. 17:18:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh