« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
BRIGE PRED HANŽEK

Blanka se boji pogoršanja ozljede

Iako ne vjeruje da će to utjecati na njezin rezultat u Zagrebu, naša najbolja atletičarka zabrinuta je zbog nedovoljno zaliječene ozljede

Fotografija vijesti
Više o

Blanka Vlašić

,

skok u vis

,

Hanžek

,

Blanka preskočila 203

Unatoč tomu što se ona i njezin tim nadaju da će na mitingu u Zagrebu sve proći dobro, Blanka je svjesna rizika pogoršanja njezine tek zaliječene ozlijede, zbog koje bi možda mogla propustiti i miting Dijamantne lige u Bruxellesu ovaj petak, prenosi Hina.

Vlašić je upravo na zagrebačkome mitingu skočila svoj najbolji i drugi skok u povijesti (2,08m), ali je njezin nastup bio upitan zbog ozljede Ahilove tetive i umora nakon srebra na SP-u u Daeguu.

"I ja sam iznenađena svojim nastupom u Daeguu, ne toliko zbog srebra, već zbog skoka preko 2,03 metara. Ova sezona je otpočetka otišla krivo, propustila sam zimski dio, a onda su uslijedile bolesti i ozljede, pa više nije bilo vremena za ispravljanje, stoga me taj rezultat iz Daegua čini sretnom. Zapravo, shvaćam ovu sezonu kao prvo poluvrijeme, a drugo, puno važnije, završava s Olimpijskim igrama, na koje ću valjda doći zdrava i spremna", kazala je Blanka, koja će u Zagrebu za protivnicu imati novu svjetsku prvakinju Anu Čičerovu.

"Ana je u vrhunskoj formi na kraju ove sezone i bit će to velika borba. Malo me iznenadila njezina izjava, ako ju je uopće izrekla, da ne vjeruje da netko ozlijeđen može skakati tako dobro kao ja u Daeguu. Poručujem joj da zamisli kako visoko mogu zdrava, ako sam s ozljedom skočila preko 2,03", uzvratila je Splićanka, koja se nasmijala i na uporedbu da ples Usaina Bolta prilikom obaranja svjetskoga rekorda u štafeti u Daeguu jako sliči na njezin pobjednički ples.

12.09.2011. 15:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh