« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
LOŠ GUBITNIK

Serena Williams pod istragom

Sereni Williams prijeti drakonska kazna zbog verbalnog napada na sutkinju u finalnom meču US Opena

S. Williams prijeti drakonska kazna
Više o

kazna

,

Serena Williams

,

US Open

Glavni sudac posljednjeg teniskog "Grand Slam" turnira sezone, US Opena Brian Earley objavio je kako je Serena Williams pod istragom zbog svog ispada tijekom finalnog dvoboja protiv Samanthe Stosur kada je verbalno napala sutkinju Evu Asderaki nakon što je kažnjena oduzimanjem poena, te bi mogla snositi dodatne sankcije, javlja Hina.

Finalni dvoboj obilježio je incident između Serene Williams i glavne sutkinje meča Eve Asderaki početkom drugog seta. Nakon što je Williams glasnim usklikom "Come On" popratila jedan svoj udarac upravo u trenutku kada se Stosur pripremala udariti lopticu, sutkinja je dodijelila poen za Stosur, a Williams ju je potom verbalno napala.

"Da sam prekršila pravila? Koliko znam, nalazimo se u Americi, a ja sam samo izrazila svoje mišljenje. Ne gledaj me, ako me ikada vidiš kako prolazim, okreni glavu, jer nisi normalna. Ti si mrziteljica i ružna iznutra", rekla je Williams sutkinji.

Nakon susreta glavni sudac turnira Brian Earley objavio je kako bi Williams zbog zbog ispada mogla biti i dodatno kažnjena. Prije dvije godine Serena Williams je izgubila polufinalni dvoboj na US Openu protiv Kim Clijsters nakon što je dobila kazneni poen jer je izvrijeđala linijsku sutkinju koja joj je dosudila prijestup kod servisa. Tada kažnjena sa 82,500 dolara, uz uvjet da u sljedeće dvije godine ne ponovi sličan incident. Ta uvjetna kazna isticala je upravo po završetku ovogodišnjeg US Opena, a kako je Williams prekršila tu zabranu, prvotna novčana kazna bi se mogla udvostručiti, ali bi Williams mogla biti kažnjena i zabranom nastupa na sljedećim "Grand Slam" turnirima.

Serena Williams nije pridavala previše važnosti incidentu nakon dvoboja, te je izjavila kako je sve što je izrekla sutkinji Asderaki bilo "u žaru brorbe".

"Više se niti ne sjećam što sam rekla. Dolje na terenu situacija je bila prilično napeta, ali tako je uvijek u finalu. Jednostavno sam bila 'u zoni', no sigurno ću kasnije pogledati taj incident", kazala je Williams.

Inače, Williams se po završetku dvoboja, kojega je Stosur dobila sa 6-2, 6-3, nije željela rukovati sa sutkinjom.

Glavni sudac turnira Earley izjavio je kako će konačnu odluku o kazni za Serenu Williams objaviti u ponedjeljak, a da prije toga želi razgovarati sa sutkinjom Asderaki.

 

12.09.2011. 12:23:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh