« Putovanja
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Blagdani na Plitvičkim jezerima

Pođite na Plitvice koje ove godine bilježe rekordan broj turističkih posjeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

NP Plitvička jezera

,

božićni i novogodišnji blagdani

Turistički djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera zadovoljni su ovogodišnjim rezultatima - u prvih jedanaest mjeseci ove godine Plitivice je posjetilo više od 950.000 gostiju, što je za oko dva posto više od ukupnog broja posjetitelja prošle godine.

Na Plitvicama je sve spremno za ispraćaj stare i doček Nove godine. Za božićne i novogodišnje blagdane Plitvice će ugostiti više od 1000 gostiju koji su već rezervirali boravak u hotelima "Jezero" i "Grabovac" te "Borju".

Zimski centar Mukinje

Na sam dan Nove godine organizirat će se tradicionalni novogodišnji piknik s poznatim ličkim specijalitetima, a ukoliko će biti snijega otvorit će se i zimski centar Mukinje sa vučnicom i terenima za sanjkanje i boravak na snijegu, kaže glasnogovornica NP Plitvička jezera Vlatka Ružić.

Plitvice se pripremaju sljedeće godine obilježiti dva značajna jubileja - 60. godina od proglašenja Plitvica Nacionalnim parkom i 30 godina otkako su kao jedinstveni prirodni rezervat upisane u registar svjetske baštine prirode UNESCO-a, ističe ravnatelj Nacionalnog parka Branislav Šutić.

U sklopu toga 2009. godine otvorit će se i prezentacijski centar kako bi se posjetiteljima predstavilo sve ono što mogu vidjeti u Nacionalnom parku.

I bez obzira na globalnu financijsku krizu Plitvice i u 2009. turističkoj godini očekuju stabilno poslovanje. Prema najavama na turističkim sajmovima diljem Europe Plitvice računaju na dobar posjet. Program priprema turističke sezone, koji je u izradi, predviđa niz zanimljivosti u paketu ponude. (hina/metro-portal)

10.12.2008. 12:58:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh