« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IZGON I TOČKA

Blackwaterovci nemaju mogućnost žalbe na progon iz Iraka

Irački ministar unutarnjih poslova zaštitarima je kratko poručio da imaju još tri dana da napuste teritorij njegove zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Irak

,

zaštitarske tvrtke

,

Blackwater

,

izgon

Stotine zaštitara povezanih s tvrtkom Blackwater Worldwide ne mogu se žaliti na odluku o protjerivanju iz Iraka, objavio je u četvrtak irački ministar unutrašnjih poslova.

Džavad al-Bolani rekao je da ta odluka nema "nikakve veze sa sudovima". On je u srijedu navečer rekao kako otprilike 250 privatnih zaštitara povezanih s Blackwaterom mora u roku od sedam dana otići iz Iraka ili im zbog kršenja viznih zakona prijeti uhićenje, objavio je Associated Press.

"Naredili smo da 250 bivših zaštitara Blackwatera koji danas rade za druge zaštitarske tvrtke, mora otići iz zemlje u roku od sedam dana i oduzeli smo im dozvolu boravka", rekao je ministar, a prenosi France Presse.

"Svi su dobili tu obavijest prije četiri dana i ostaje im još tri dana da napuste teritorij (Iraka), dodao je.

Ta iračka odluka donesena je pošto je američki sudac odbacio kazneni progon petorice Blackwaterovih zaštitara optuženih da su u rujnu 2007. sudjelovali u pucnjavi u kojoj je u Bagdadu ubijeno 17 Iračana. Ta su ubojstva pojačala antiameričko raspoloženje u Iraku. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 19:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh