« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
GLASINE

BlackBerry priprema novi tablet?

Iako trenutno globalno tržište tableta izgleda depresivno, nedavno je BlackBerry CEO nehotice otkrio da pripremaju novi tablet

PlayBook je izašao još 2010.
PlayBook je izašao još 2010. (BlackBerry)
Više o

BlackBerry

,

tablet

Za proizvodnju BlackBerry tableta navodno su zainteresirane čak tri tvrtke. To su TCL, BB Merah Putih u Indoneziji i Optiemus Infracom u Indiji. Ako se informacija pokaže istinitom, nakon BlackBerry Playbook tableta lansiranog u 2010. godini, ovo će biti drugi uređaj tog tipa, ali pokretan Android sustavom.

Inače, poslovanje tvrtke BlackBerry sve je bolje nakon što su odustali od proizvodnje hardvera. To potvrđuje posljednji financijski izvještaj. Isto tako, nitko ne bi pomislio, da BlackBerry KEYone pametan telefon s punom tipkovnicom će zainteresirati toliki broj potrošača što je uzrokovalo kašnjenje isporuku. Narudžba je više nego što je TCL predvidio i osigurao proizvodni kapacitet.

Model ima zaslon duljine dijagonale 4,5 inča rezolucije 1620 x 1080 piksela gustoće 424 piksela po kvadratnom inču. Hardverska osnova je Snapdragona 625, u kombinaciji 3 GB RAM-a i 32 GB interne podatkovne memorije proširive mikroSD karticama.

Baterija je kapaciteta 3505 mAh s podrškom QC 3.0 brzog punjenja. U razmaknicu je integriran otisak prsta, prednja kamera ima 8 MP senzor dok stražnja od 12 MP. Na popisu se nalazi i USB tip-C sučelje.

BlackBerry KEYone

Svakako trebamo spomenuti da je nedavno BlackBerry službeno objavio kako će brand se proširiti na više područja. U budućnosti neće biti ograničen samo na pametne telefone i tablete, već će se proširiti na pametne nosive uređaje, medicinske usluge i aplikacije.

Piše: Sanja Ledinek
10.04.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh