« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

BlackBerry Mercury - lansiranje 25. veljače na MWC 2017.

BlackBerry Mercury dolazi u metalnom kućištu s kultnom QWERTY fizičkom tipkovnicom koja ima ugrađen touchpad i senzor otisaka prstiju

BlackBerry se vraća, ali na Androidu?
BlackBerry se vraća, ali na Androidu? (BlackBerry)
Više o

BlackBerry Mercury

Zahvaljujući Kinezima, odnosno tvrtki TCL, BlackBerry još nije mrtav brand. Na Mobile World Congress 2017, bit će predstavljen uređaj razvijen pod kodnim nazivom BlackBerry Mercury. Temelji se na Android operativnom sustavu.

BlackBerry Mercury dolazi u metalnom kućištu s kultnom QWERTY fizičkom tipkovnicom koja ima ugrađen touchpad i senzor otisaka prstiju. Tipkovnica je fiksna, nije klizna. Iznad tipkovnice su kapacitivne tipke za navigaciju sučeljem.

Zaslon je duljine dijagonale 4,7 inča omjera slike 4: 3. Mercury je gotovo iste visine kao DTEK60, iako znatno uži. Zaslon je duljine dijagonale 4,7 inča omjera slike 4: 3. Priključak za slušalice nije izostavljen. Nalazi se na vrhu. USB-tip C ulaz je na dnu centriran između dvije rešetke zvučnika. Priključak za slušalice je na vrhu i USB-C ulaz na dnu centriran između dvije rešetke zvučnika.

Hardversku osnovu čini Snapdragon 625, s 3 GB RAM-a. Navodno glavna kamera ima isti senzor od 12 MP (IMX378) kao Google Pixel modeli i podržava snimanje video datoteka u 4K rezoluciji. Prednja kamera mogla bi imati 8 MP senzor (Samsung S5K4H8 / Omnivision OV8856).

Šuška se o bateriji nominalnog kapaciteta 3400 mAh. Očekuje se da će uređaj biti pokretan s Android 7.0 operativnim sustavom i imati BlackBerry sigurnosni softver te poznati Hub koncentrator obavijesti.

U svakom slučaju, svi detalji BlackBerry Mercury bit će otkriveni na CES-u, gdje se također očekuje TCL za pokretanje BlackBerry Android pametnih telefona.

Piše: Sanja Ledinek
14.02.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh