« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
UŽAS

Bjesne požari u Šibenskoj županiji

Požar je nakratko zaprijetio mjestu Danilo Kraljice, ali vatrogasci su ga uspjeli preusmjeriti prema nenaseljenom području

Ilustracija
Više o

požar

,

požar kod Šibenika

Požar kod mjesta Danilo Kraljice u okolici Šibenika poslijepodne je nakratko zaprijetio kućama, no vatrogasci su uspjeli požar preusmjeriti prema nenaseljenom području, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića koji je opovrgnuo da je evakuirano stanovništvo ugroženog naselja.

Po njegovim riječima, vatra je u jednom trenutku došla do nekih objekata, no vatrogasci su uspjeli spriječiti da zahvati kuće. Požar se i dalje širi, a linija požara duga je između četiri i pet kilometara, dodao je Dukić, opovrgnuvši tvrdnje nekih medija da je oko 15 sati započela evakuacija dijela stanovništva.

Vatrena fronta duga je više kilometara na području Konjevrata, Danilo Kraljice, a najteže je bilo u zaseoku Čvrljci gdje su izgorjele i dvije kamene kuće.

Velike požare koji su planuli rano jutros na području Šibensko-kninske županije još uvijek gase vatrogasci i kanaderi te zračni traktori, a očekuje se gašenje i tijekom noći s obzirom na jako jugo.

Uz 113 vatrogasaca i 35 vatrogasnih vozila požar iz zraka gase tri kanadera i dva air traktora.

27.08.2011. 19:54:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh