« Život
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
POTREBA ILI GLUPOST?

Bizarne stvari koje se mogu iznajmiti

Diljem svijeta postoje tvrtke za iznajmljivanje koje profitiraju na ljudskoj štedljivosti, ali i gluposti, koja katkada stvarno nema granice

Fotografija vijesti
Više o

zvijezda

,

baka

,

ljudska glupost

,

prijatelj

,

najam

,

iznajmljivanje

,

papparazzi

,

društveni status

Diljem svijeta postoje tvrtke koje profitiraju na ljudskoj štedljivosti, bilo da je posrijedi neimaština ili čisto racionalno prosuđivanje. Njihova primarna djelatnost je iznajmljivanje, ili popularno, rentanje.

Budimo iskreni, postoje stvari koje ćemo koristiti samo jednom u životu i bilo bi potpuno suludo na njih trošiti naš teško stečen novac. Zašto bi kupili skupu vjenčanicu kada možete unajmiti istu za jednu dvadesetinu pune cijene ili zašto bi kupili DVD kada možete unajmiti film u videoteci.

No, pošto u tržišnoj ekonomiji nema granica ljudima su dostupne razne potrebne ili nepotrebne stvari u kojima može uživati na određeno vrijem. Donosimo vam nekoliko bizarnih stvari koje možete unajmiti.

Rent-a-papparazzi

Ako se želite osjećati glamurozno poput hollywoodske zvijezde možete iznajmiti svog osobnog papparazzia, iliti "komarca", koji će vas slijediti i fotografirati, a vaše snimke mogu čak završiti na naslovnici nekog magazina. Doduše to neće biti Glorija ili Vanity fair, ali nitko neće moći osporiti da niste obistinili Warholovu viziju da svaki čovjek ima "15 minuta slave". Usluge vašeg osobnog "komarca"  dolaze s cijenom od 500 dolara za pola sata intenzivnog fotografiranja, pa tko voli nek izvoli.

Moja privatna zvijezda

Ako želite da vašu zabavu, otvorenje poslovnog prostora ili noćnog kluba uljepša neka poznata osoba postoje agencije koje to upravo omogućavaju. Pa tako možete unajmiti mnoge svjetske zvijezde, od pjevača do hollywoodskih glumaca, koji će za pozamašnu svotu zamijeniti binu ili filmsko platno za vaš svečani domjenak. Ako želite da vam Mariah Carey pjevuši nekoliko sati budite spremni da će vas to osiromašiti za milijun dolara, a ako želite privatnu seansu i motivacijski govor dr. Phila to će vas koštati od  750 tisuća, pa sve do milijun dolara, ovisi o tematici i vašim tegobama.  

No, druge zvijezde nisu jeftine, pa tako pojava Nicole Kidman na vašem tulumu košta 500 tisuća dolara, plus prijevoz privatnim zrakoplovom. Za nastup Ushera platili bi ste milijun dolara, društvo glumice Scarlett Johansson 200 tisuća dolara, a za prisutnost bivše playboyeve zečice i glavne protagonistice Baywacha Pamele Anderson platili bi ste od 75 do 250 tisuća dolara.

Surogat preci

Koliko vam se puta dogodilo da morate nešto hitno obaviti, a klinci su premali da ostanu sami doma? Tad svi posežemo za univerzalnim rješenjem, "baka-servisom", no amerikanci su odlučili profitirati na tome, te su otišli nekoliko koraka dalje od nas i osmislili koncept "rent-a-baka". Naime, tvrtka iz Los Angelesa zapošljava starije osobe, te ih iznajmljuje obiteljima kao surogat bake koje će čuvati djecu, pospremati kuću te pripremati domaću hranu.

Molim jednog prijatelja za van!

Internet stranica RentAFriend.com je dokazala da čak i prijateljstvo ima svoju cijenu. Ona iznosi 10 dolara po satu i namijenjena je ljudima koji imaju potrebu za društvom, a u našli su se u novoj sredini u kojoj ne poznaju živu dušu. Kompanija cilja na ljude koji su se doselili u novo i nepoznato okruženje i potreban im je vodič, kako kroz znamenitosti tako i kroz socijalni život. No, to nije sve, vaš novi unajmljeni najbolji prijatelj pratit će s vas na raznim događanjima, od tuluma, kina ili službenih večera te vas ujedno može naučiti novim hobijima.

Statusni simboli

Postoje ljudi koji žarko žude za višim statusom u društvu i koji ne prežu ni od lažnog prezentiranja svojeg financijskoga statusa. Za takve osobe postoje specijaliziranje Internet stranice na kojima mogu iznajmiti statusne simbole kojima će zadiviti nove prijatelje ili poslovne suradnike. Pa se tako za, 990 dolara dnevno ili 5.800 dolara tjedno, može iznajmiti luksuzni Bentley Continental GTC, ili dijamantnu ogrlicu vrijednosti 27 tisuća dolara za samo 260 dolara po danu, pa čak je moguće rentati skulpture i vrijedne slike.

  

 

16.10.2011. 15:36:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh