« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SDP POPUSTIO

Referendum o braku ide 1. prosinca

Građani će na referendumu 1. prosinca odlučivati o samoj izmjeni Ustava, a ne samo o pokretanju ustavnih promjena, kako je to ranije planirano

I eto nama referenduma
I eto nama referenduma (Arhiva)
Više o

ustav

,

promjena ustava RH

,

referendum o braku

'Jučer su na plenarnoj raspravi, naročito od jedne političke opcije, iznesene teze da SDP želi opstruirati referendumsku volju naroda, protivno odluci Ustavnog suda. Mi smo svi isticali da ćemo poštovati odluku Ustavnog suda, čak i kad se s njom ne slažemo. Kako bi se otklonile bilo kakve sumnje, predlažem da prihvatimo amandmane HDZ-a', rekao je predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP).

Odbor je prihvatio i amandman HDZ-a po kojem bi se definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene, u slučaju da građani potvrdno odgovore na referendumsko pitanje, unijela u članak Ustava kojim se štiti obitelj, kako su to tražili inicijatori referenduma.

Oko tog amandmana suzdržani su bili Goran Beus Richembergh(HNS) i Milorad Pupovac (SDSS). Beus Richembergh založio se i da se od Ustavnog suda zatraži ocjena ustavnosti referendumskog pitanja.

'U želucu mi je zlo što moram sudjelovati u nečem što na koncu znači legitimiranje jednog opasnog pokreta', rekao je Beus Richembergh. Kazao je, međutim, da je kao zastupnik dužan poštovati mišljenje Ustavnog suda.

07.11.2013. 14:13:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh