« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NESTABILNO VRIJEME

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 14. do 17. kolovoza

U subotu, 14. kolovoza, u zapadnim će predjelima Hrvatske biometeorološke prilike biti nepovoljne

(Shutterstock)
Više o

biometeorološka prognoza

,

vrijeme

Meteoropati će se žaliti na glavobolju, razdražljivost, bolove na mjestima ranijih ozljeda, a tegobe uzrokovane vremenom imat će i reumatičari, astmatičari i srčani bolesnici, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na istoku Hrvatske i južnom Jadranu nepovoljan vremenski utjecaj biti će nešto manje izražen, iako treba upozoriti na visoke temperature koje bi mogle stvarati poteškoće, navodi DHMZ. Obavezna je zaštita od UV zračenja. Pelud korova bit će visokih koncentracija u kontinentalnom dijelu zemlje, s visokom koncentracijom peludi ambrozije, pa se savjetuje oprez osobama alergičnim na ovu pelud.

U nedjelju, 15. kolovoza, nestabilne vremenske prilike popraćene južnim vjetrom mogle bi meteoropatima i kroničnim bolesnicima stvarati umjerene tegobe. Zbog toga je moguća razdražljivost, nesanica i manjak energije. Potrebno je zaštititi se od UV zračenja i uzimati dovoljno tekućine. Koncentracije peludi korova bit će visokih vrijednosti u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu niskih. Pelud trava bit će umjerenih koncentracija na području Osijeka, Našica i Đakova.

U ponedjeljak, 16. kolovoza, biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti umor, manjak koncentracije, razdražljivost i tegobe sa snom. Tegobe uzrokovane vremenom osjećat će i kronični bolesnici. Treba smanjiti napore u najtoplijem dijelu dana i obavezno se zaštititi od UV zračenja. Koncentracije peludi korova bit će visokih vrijednosti u kontinentalnoj Hrvatskoj, a na Jadranu niskih. Pelud trava bit će umjerenih koncentracija na području Osijeka, Našica i Đakova.

U utorak, 17. kolovoza, nastavlja se razdoblje razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika. Meteoropati i kronični bolesnici žalit će se na glavobolju, umor i tegobe sa snom. Potrebno je zaštititi se od UV zračenja.

Pelud korova bit će visokih koncentracija u kontinentalnom dijelu zemlje, s visokom koncentracijom peludi ambrozije, pa se savjetuje oprez osobama alergičnim na tu pelud. (hina/metro-portal)

13.08.2010. 11:55:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh