« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
POGORŠANJE

Biometeorološka prognoza od 6. do 9. studenog

U sljedeća četiri dana biometeorološke prilike će se zbog približavanja ciklone pogoršavati

Biometeorološka prognoza od 6. do 9. studenog
Biometeorološka prognoza od 6. do 9. studenog (DeviantArt)
Više o

biometeorološka prognoza

,

meteoropati

,

vremenska prognoza

,

biometeorološke prilike

Biometeorološke prilike će se u subotu tijekom dana pogoršavati, što bi kod meteoropata moglo uzrokovati razdražljivost, noću nesanicu te pojačane tegobe kroničnih bolesnika, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod u biometeorološkoj i peludnoj prognozi od 6. do 9. studenog.

U nedjelju, 7. studenog, biometeorološke prilike će zbog približavanja ciklone biti nepovoljne. To će meteoropatima uzrokovati glavobolju i razdražljivost te bolove na mjestima ranijih ozljeda i kod reumatičara. Pojačane tegobe pojavit će se i kod bolesnika s krvožilnim bolestima i kod astmatičara.

U ponedjeljak, 8. studenog, nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će pojačane tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Moguće su tegobe sa snom, glavobolja, razdražljivost i poteškoće s koncentracijom. Tegobe kroničnih bolesnika bit će pojačane.

Pod utjecajem ciklone biometeorološke će prilike u utorak, 9. studenoga, biti vrlo nepovoljne. Meteoropati će patiti od glavobolje, nesanice i manjka koncentracije. Tegobe kroničnih bolesnika bit će pojačane pa im se preporuča izbjegavanje dodatnih napora i više odmora, navodi se u biometeorološkoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". (hina/metro-portal)

05.11.2010. 13:22:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh