« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci

Biometeorološka prognoza 8. do 11. kolovoz

Raspoloženje bi se trebalo popraviti u subotu

Više o

biometeorološki uvjeti

,

biometeorološka prognoza

,

prognoza

,

bio prognoza

,

UV zrake

Biometeorološka prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku od 8. do 11. kolovoza pokazuje da će biometeorološke prilike biti povoljne još samo u subotu, dok će se bioprognoza pogoršati u nedjelju kada se očekuje premještanje frontalnog poremećaja i ostati nepovoljna u ponedjeljak i u utorak.

U subotu, 8. kolovoza, većina bi se ljudi trebala osjećati dobro te biti dobroga raspoloženja, a poteškoće zbog vremenskih uvjeta ne očekuju se niti kod kroničnih bolesnika. Treba pripaziti na zaštitu od vrućine i UV zračenja.

Približavanjem fronte, u nedjelju, 9. kolovoza, biometeorološke prilike će se pogoršavati pa bi se kod meteoropata mogla pojaviti glavobolja i poteškoće sa snom, a kod kroničnih bolesnika pojačanje tegoba. Ipak, u istočnoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu biometeorološke prilike će biti povoljne.

Pod utjecajem ciklone u ponedjeljak, 10. kolovoza, biometeorološke prilike ostat će nepovoljne, kao i u utorak, 11. kolovoza. Zbog toga će meteoropati biti razdražljivi, patiti od nesanice i glavobolje te bolova ne mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe imat će još i kronični bolesnici.

Od subote, 8. kolovoza, do utorka, 11. kolovoza, koncentracija peludi korova bit će umjerena na području južnog Jadrana, a u ostalom dijelu zemlje visoka s dominacijom peludi kopriva, uz visoke vrijednosti peludi ambrozije na području Siska i Kutine. Pelud trava bit će umjerenih vrijednosti na sjevernom Jadranu, a u ostalim dijelovima zemlje biti niska.

Izvor: Hina

07.08.2009. 10:53:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh