« Film
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
DOKUKINO

Biografski filmovi o Trumanu Capoteu i Shane MacGowanu

Truman Capote: Razotkrivanje i Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa

Truman Capote
Truman Capote (Arhiva)
Više o

dokumentarci

,

Shane McGowan

,

Truman Capote

,

Dokukino KIC

Novogodišnji duh obično sa sobom donosi želju za promjenama i, koliko god se držali planova, mogućnost neuspjeha visi nam nad vratom. Kako poboljšati sebe bez većih žrtvi? Ovaj ćemo tjedan zato provesti u društvu dvojice genija, snažnih umjetničkih osobnosti, koji su živote provodili u neapologetskom uživanju poroka. 

petak 14. siječnja i subotu 15. siječnja dođite se upoznati s likom i djelom irskog glazbenika Shanea MacGowana i američkog pisca Trumana Capotea.

Glazbeni dokumentarac čuvenog redatelja poznatih rock spotova Juliena Templea, Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa vjerno dočarava glazbenikovu osobnost - "razuzdan" i "pun strasti". S umjetničke strane svijet ga najbolje poznaje kao frontmena i tekstopisca grupe The Pogues koja je tradicionalnu irsku folk glazbu uspjela revolucionirati duhom punka. Međutim, u privatnom životu pratili su ga skandali povezani s prekomjernom konzumacijom alkohola i droga, a i vremenom je postao notoran po lošim zubima. Templeov film ne okoliša i uz dosad neviđene arhivske snimke, ali i animirane dijelove na svojstven način odaje počast legendi u povodu proslave 60. rođendana. Film je na programu u petak i subotu u 19 sati.

Ebs Burnough, filmski redatelj dokumentarca Truman Capote: Razotkrivanje, ima iznimno istančan osjećaj za branding, ali i osebujne i snažne osobnosti. Negdašnji viši savjetnik Michelle Obama i stručnjak za komunikacije tako se prihvaća jedne od najvećih i najosebujnijih američkih gay zvijezda, spisatelja Trumana Capotea i komponira intiman dokumentarac s pomoću arhivskih snimki i razgovora s ljudima iz njegovih užih krugova poput Lauren Bacall, Normana Mailera i Gorea Vidala. Dokumentarac je na programu u petak i subotu u 21.15 sati.

Nedjelja je posvećena odjecima božićnih i novogodišnjih kupovina, ostvarenje srpskog redatelja Mladena Kovačevića, Sretan Božić, YiwuNjegov višestruko nagrađivani film vodi nas u Yiwu, maleni grad od nešto više od milijun stanovnika koji slovi za prijestolnicu industrije božićnih ukrasa. Opserviramo život i rad mladih radnika koji rukuju opasnim kemikalijama i šljokicama ne bi li izradili proizvode koji će obići svijet. Film je na programu u 19 sati.

Ulaznice za sve filmove mogu se kupiti na pojedinim stranicama filmova (putem PayPala) ili rezervirati mailom. O epidemiološkim mjerama koje su na snazi, kao i potrebnim potvrdama za ulazak u kino čitajte ovdje

13.01.2022. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh