« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
LEGENDA

Billy Idol na T-mobile INmusic festivalu

Legendarna plava bodljikava frizura uz karakterističan glas i puno, puno energije stiže nam po prvi puta

Fotografija vijesti
Više o

Billy Idol

,

T-Mobile INmusic

Za sve one koji su oduvijek uživo htjeli čuti hitove poput White Wedding, Dancing With Myself, Hot In The City ili Rebel Yell doći će na svoje jer - legenda i rock ikona Billy Idol po prvi puta stiže u Hrvatsku, na T-Mobile INmusic festival! Billy Idol obilježio je jedan značajan dio glazbene povijesti od osamdesetih nadalje, a njegove su pjesme već dugo vremena sastavni dio radijskog etera.

Počevši glazbenu karijeru sredinom sedamdesetih u sastavu 'Generation X', jednim od prvih punk bendova u Britaniji, Billy Idol je ubrzo krenuo svojim putem. Već na prvom albumu našli su se hitovi, a danas i evergreeni, "Hot In The City" i kultna pjesma "White Wedding", koje su ga lansirale u zvijezde. A dalje je sve povijest; slijede hitovi poput "Rebel Yell", "Eyes Without A Face", "Flesh For Fantasy", "Catch My Fall", "Sweet Sixteen", "Mony Mony"...

Ono što je najvažnije, Billy Idol danas održava nevjerojatno energične i nezaboravne live nastupe, na kojima bi mu zavidjeli mnogi mladi bendovi koji su "u punom naponu snage", a prošle godine se na njemu gotovo i ne vide. Nakon Download festivala u Velikoj Britaniji, Volt festivala u Mađarskoj i drugih, "The Very Best of Idol" moći ćete čuti na ovo godišnjem T-Mobile INmusic festivalu. Jedinstvena prilika koja se ne propušta!!!

Biografija

Billy Idol rođen je 1955. u Middlesexu, u Engleskoj. Godine 1976. osniva bend Generation X, a nakon razlaza benda Idol odlazi u New York gdje započinje solo karijeru te suradnju s Steveom Stevensom. Hitovi kao što su „White Wedding" i „Dancing With Myself" instantno mu osiguravaju status MTV zvijezde. Svoj prvi album nazvan jednostavno „Billy Idol" izdaje 1982., a ogroman uspjeh postiže drugim studijskim albumom „Rebel Yell" iz 1984., na kojem se nalaze i poznati hitovi „Eyes Without a Face" i „Flesh For Fantasy".

Njegov sljedeći album „Whiplash" iz 1986., pokazuje se kao dostojan nasljednik „Rebel Yella", a donosi hitove kao što su „To Be a Lover", „Don't Need a Gun" i „Sweet Sixteen". Godine 1990. Idol izdaje „Charmed Life" na kojem se nalazi i popularni singl „Cradle of Love", za čiji video uradak iste godine osvaja MTV Music Video Award u kategoriji Best Video from a Film. Uslijedio je „Cyberpunk" 1993., a nakon dvanaestogodišnje diskografske stanke Idol izdaje „Devil's Playground" (2005.) i „Happy Holidays" (2006.), album božićnih pjesama.

Uz studijske albume u njegovoj diskografiji nalazi se i nekoliko live i kompilacijskih albuma od kojih „The Very Best Of Billy Idol: Idolize Yourself" iz 2008. uključuje i dvije nove pjesme „John Wayne" i „New Future Weapon".

Diskografija / Studijski albumi

1982. „Billy Idol"
1984. „Rebel Yell"
1986. „Whiplash Smile"
1990. „Charmed Life"
1993. „Cyberpunk"
2005. „Devil's Playground"
2006. „Happy Holidays"

08.03.2010. 11:46:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh