« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina
STVARNO?

Bill Gates ima vrlo stroga pravila korištenja mobitela za svoju djecu

Obitelj Gates ima pravilo da nema korištenja tehnoloških uređaja za vrijeme obroka i kasnim večernjim satima, što se odnosi na sve članove obitelji

Gates i pravila korištenja mobitela - primjer roditeljima
Gates i pravila korištenja mobitela - primjer roditeljima (Arhiva)
Više o

Bill Gates

,

djeca

,

mobiteli

,

Steve Jobs

,

gadgeti

Ako ste ikada poželjeli da vam netko od roditelja bude poput osnivača Microsofta, jer bi uvijek bili u doticaju s najnovijim tehnološkim proizvodima, istina je sasvim drugačija. Bill Gates i njegova supruga imaju prilično stroga pravila o korištenju tehnologije za svoju djecu.

Bill Gates i njegova supruga nisu dopustili sinovima da posjeduju mobilne telefone dok ne navrše 14 godina. U nedavnom razgovoru za Mirror, bivši izvršni direktor Microsofta, izjavio je kako ne želi da njegova djeca odrastaju u ovisnosti s uređajima kao što su tableti i pametni telefoni.

Isto tako obitelj Gates ima pravilo da nema korištenja tehnoloških uređaja za vrijeme obroka i kasnim večernjim satima, što se odnosi na sve članove obitelji. Ali, niti Steve Jobs nije bio popustljiv prema svojoj djeci u tom smislu.

Danas kada je postalo sasvim normalno da već i mlađa djeca imaju svoj mobitel ili pametan telefon, stroga pravila obitelji Gates i Jobs, mnogima će se učiniti zastarjela. Činjenica je da prema posljednjim istraživanjima provedenim tijekom 2016. godine, prosječna dob djeteta koje posjeduje mobilni telefon je spuštena do 10 godine. Četiri godine ranije, granica je bila 12 godina djeteta.

Nema sumnje da pametni telefoni i tableti imaju svoje prednosti u različitim segmentima života, ali isto tako sve više djece postaje ovisni o mobilnim telefonima i roditelji traže za rješavanje problema stručnu medicinsku pomoć.    

Piše: Sanja Ledinek
26.04.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh