« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
DONACIJA

Bill Gates daje 2,3 milijarde dolara za cijepljenje djece

Pored Gatesa, pomoć za djecu u siromašnim zemljama obećale su i V. Britanija, Australija te mnoge druge države

Više o

Bill Gates

,

Kevin Rudd

,

GAVI

Američki milijarder i altruist Bill Gates i Velika Britanija obećali su na međunarodnoj donatorskoj konferenciji donirati 2,3 milijarde američkih dolara za programe cijepljenja djece u siromašnim zemljama, javlja Hina.

Taj iznos dodaje se obećanju australskog ministra vanjskih poslova Kevina Rudda koji je izjavio je u nedjelju da će njegova zemlja donirati 210 američkih milijuna dolara tijekom tri godine do 2013.

Očekuje se da će se i druge države, među kojima SAD, Francuska, Njemačka, Japan i druge, obavezati na pružanje pomoći kasnije u ponedjeljak kako bi se sakupilo dodatnih 3,7 milijardi dolara koliko je potrebno Globalnom savezu za cjepiva i imunizaciju (GAVI) za financiranje njegovih programa do 2015. godine.

"Britanija će u potpunosti odigrati svoju ulogu. Osim naše postojeće potpore GAVI-ju, dat ćemo još 814 milijuna funti do 2015.", rekao je Cameron otvarajući konferenciju. "To će omogućiti cijepljenje više od 80 milijuna djece i spasit će 1,4 milijuna života", istaknuo je

Gates, koji je pomogao u uspostavi GAVI-ja prije više od deset godina, također je najavio dodatna financijska sredstva. "Naša zaklada želi napraviti svoj dio i drago mi je da mogu reći da ćemo dati dodatnih milijardu dolara", rekao je Gates.

GAVI navodi da je pomogao spriječiti umiranje više od pet milijuna djece u posljednjem desetljeću sa svojim programima imunizacije te da će spriječiti smrt još četiri milijuna djece do 2015. uz potrebna financijska sredstva.

Savez financira cjepiva protiv bolesti kao što su pneumokokalna upala pluća, difterija, hripavac, tetanus, ospice i rotavirus.

>>Bill Gates se ponovno snažno založio za cijepljenje, zašto?>>

Naravno, cijela priča ima i svoju tamniju stranu, jer protivnici cijepljenja optužuju Billa Gatesa da na taj način zapravo radi na depopulaciji, jer cjepiva o kojima se radi često imaju opasne i teške nuspojave, a korist na kraju od svega ima samo farmaceutska industrija.

13.06.2011. 14:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  xena
  13.06.2011. 15:28
  bože čuvaj nas billa gatesa i njemu sličnih
 2. avatar
  zelda
  14.06.2011. 09:12
  zna se dobro zakaj on to radi, dovoljno je pogledati ovdje:

  http://www.youtube.com/watch?v=jSqcRMVbtpo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh